2018-07-16
和友人們去荃灣吃飯,見到這間由台灣藝人納豆開的「良辰吉時」手搖飲料店竟然在荃灣也有分店,見很多人在排隊,心思思想試試,但同時又擔心中伏,因為之前親自試一芳和春風撞奶等都中哂伏,上網睇呢間嘢又好壞參半,最後決定集體飲一杯(係,好衛生又環保♻️😂)lets try try ma😝😝 我地點左杯啵爆黑糖厚鮮奶,成$36/杯一點都唔便宜,依家開飲品店真係好好賺,排隊排左10分鐘,😅網上很多人說很甜,我們想調較甜度店員卻說fix死左不能調較,巧驚驚😵大概又等左10分鐘,在不抱很高期望情況下拿到手了,拎上手有啲微暖,應該係煮好嘅黑糖珍珠,攪拌一下之後溫度就變得啱啱好啦!一啖飲落去有幾好飲喎,d奶又真係幾有奶味喎,唔似得某撞奶店啲奶好似水一樣無味,重點珍珠係非常之軟林,不會太硬身卻又有𡁻頭,食落唔算好甜,愈𡁻啲黑糖味就會出,成杯嘢飲落好順,係我鍾意嘅口感和味道😋👍同行的友人們都覺得這杯黑糖珍珠厚鮮奶不錯哦!不只是我說哦,哈哈👍👍👍 飲到不伏的東西已很好彩😋!可惜世界上太多伏東西😢______________________________店名: 良辰吉時 (荃灣)環境:7/10服務:7/10 價錢:6
店名: 良辰吉時 (荃灣)
環境:7/10
服務:7/10