2024-06-26 1235 瀏覽
💖 再來一煲 (好順景大廈1座) (元朗)✨元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢一間雞煲店係喺我平時飲開嘅手搖嘅茶飲店附近😌,嗰日都係亂打亂撞先搵到😏可能我哋食得比較早所以唔需要等位,但係佢到七點幾嘅時候就已經全場full晒😱估唔到咁偏僻都有人識🤫。第一次嚟嘅我哋就有店員悉心講解佢哋餐廳嘅招牌菜式🫡-招牌雞煲 手抱Bb辣🥘 $198/半隻佢哋特登用咗印度魔鬼椒,所以辣到比平時係Double🥵,平時都有食開吓辣嘅我哋都唔敢叫咁勁🤣,諗住好似入門版咁樣試吓先❣️所以就叫咗手抱BB辣🌶️。雞煲嘅醬汁帶有少少甜味,而且當中嘅檸檬葉仲好突出,令到成個醬汁好有層次🤩。計件方面佢哋用咗三黃雞,特別肥美🤭我最鍾意就係入邊嗰啲豆卜!因為朔晒啲湯汁好鬼正🤤-牛柏葉🌿 $52另外我哋都加咗一份牛柏葉,係放喺雞煲入邊一齊煮嘅,牛柏葉都係好索湯🤫竟然吸引到我呢個從來未食過牛柏葉嘅人都想試吓🤣-水魷魚🦑 $52軟嫩嘅口感同濃郁海鮮香氣再配埋雞煲湯底,令成個火鍋生色不少☺️-瀑布芝士牛丸🧀 $45一入到嚟已經睇到牆上嘅展示牌,俾佢深深吸引☺️,牛丸我就真係食好多,但係又芝士嘅就從來

💖 再來一煲 (好順景大廈1座) (元朗)
✨元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖

-招牌雞煲 手抱Bb辣🥘 $198/半隻

-牛柏葉🌿 $52

-水魷魚🦑 $52

-瀑布芝士牛丸🧀 $45
一入到嚟已經睇到牆上嘅展示牌,俾佢深深吸引☺️,牛丸我就真係食好多,但係又芝士嘅就從來都未試過🤣抱住一個試伏嘅心態估唔到食完之後覺得以後都食唔返普通牛丸😍。勁好食🤤唔會話好膩,牛丸本身好Juice,然後架埋芝士🧀,更加邪惡👿!

-安格斯牛小排🥩 $168
牛小排肉質鮮嫩多汁,放落火鍋浸一浸就已經熟🤩餓鬼最愛😍

-娃娃菜🥬 $28
索埋啲甜辣雞煲汁,更加之甜😌

-竹苼🍄 $58
一樣都係吸湯首選😌

-手打烏冬🍜 $28
倪丨丨係我個肚入邊真係冇無不歡🥲,所以叫一份餵飽佢🥳

-可樂🥤$15
-醬油費$14

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-06-26
5 分鐘 (堂食)
  • 瀑布芝心牛丸