2021-09-15
原本諗住嚟九龍城食泰國嘢,點知朋友介紹我嚟食呢間台灣菜,一入到黎就有驚喜,好香嘅台灣味道嗌左家鄉炒新竹米粉,口感Q彈、 以蝦米、肉絲、高麗菜、香菇為主,Q彈好吃的米粉,分量超多,即叫即炒熱辣辣,調味相當準確好有台灣嘅風味😝經典牛三寶湯寛麵,金錢肚,牛筋,牛展,牛肚最美味,用厚肉金錢肚,爽口小韌又甘甜,牛筋彈牙,腍得來帶彈性,配上口感扎實寬麵條,吸附湯汁精華後軟嫩,口感Q彈有勁喔🤩酸菜鮮蚵湯,熱湯控的我最愛這碗湯,鮮蚵、酸菜、薑絲,酸香鮮甜美味湯品,真係又簡單又美味大腸蚵仔麵線,香濃滑嫩的大腸🥰麵線軟而不爛口感適中,建議可以多加一點它們家的辣椒,口味直接升級變得更加有滋味😜台南鹽酥貢丸,貢丸脆、彈、多汁,仲上鹽酥嘅方法,香脆冇得頂😙最後做嗌左杯珍珠奶茶,今晚嘅台灣之旅圓滿結束
最後做嗌左杯珍珠奶茶,今晚嘅台灣之旅圓滿結束