2021-09-11
上一次同朋友試完覺得飲品幾好 鹹食就差少少 但仲要幾款想試就決定俾多次機會佢😌 今次同男朋友黎可以試多幾款🤣 整體既體驗比上次好得多 好食之餘staff又nice 平日都full house咁濟 食物又唔貴 下次會再去🥰Mojito $88w/ Havana Rum、Mint🌿、Lime🍋、Sugar🧂、Soda自從COVID之後都好少飲酒 難得夜晚既menu有cocktails就叫咗黎試 🍸mojito飲落好fresh同好香既薄荷葉味🌿 酒味就相對淡 整體黎講好易入口🥰評分: 9/10🌟Iced Italy Organic Blood Orange Soda $68呢杯好似係special drink 黎到個賣相都幾靚 on top有個🍓同🫐既生果串做裝飾 加上飲落都好重血橙味加埋梳打好清爽 整個感覺好啱夏天飲🍊評分: 9/10🌟Al Forno Wings (Salt & Pepper) $88 for 6pc係影咗好耐相同等埋啲野食黎之後先食都keep到個溫度 值得一讚✨ 雞翼調味足夠 加埋檸檬汁食就更match 而且皮脆肉汁豐富 值得一試😋評分: 10/10🌟Sweet BBQ
Mojito $88
評分: 10/10🌟
Sweet BBQ Chicken Pizza $148
🍕即叫即整 等待時間會相對較長‼️ 一黎到拎起塊pizza已經做到拉絲🧀 食落好香芝士味 雞肉又滑又夠淋 加埋好甜既菠蘿🍍配埋鬆軟既餅底 整個配搭都唔錯🔥
評分: 9.5/10🌟
Squid Ink Spaghetti w/Scallop, Crab Meat, Roe $168
w/ crab meat, roe, onion, garlic, white wine, squid ink sauce
首先帶子煎到金黃色 熟度剛好 加埋蟹肉食🦀 兩者都夠鮮甜 感覺唔錯 而意粉煮到al dente 加埋墨魚汁都幾新鮮🦑 唯一係好快凍扣咗少少分🥺
評分: 8/10🌟
Tiraberry $78
w/ croffle, tiramisu, cream cheese, coconut ice-cream, berry, kahlua
上次試咗鹹牛肉炒蛋個款 感覺偏鹹 今次就揀咗個甜黎食 而且lunch同dinner既menu都有啲出入 可以黎試多次🤣 croffle好酥脆 加埋椰子雪糕、朱古力醬一齊食就更加滋味🤤 唯一係Croffle既tiramisu比較淡 加埋朱古力醬會完全蓋過tiramisu味 但整體都算高質 可以一試🥳
———————————————————————
Al Forno Cafe and Bar (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道218號地舖
Mojito