今日去大美督踩單車,喺大美督村附近見到呢間餐廳嘅banner,所以跟住指示行咗嚟試下。呢間西餐廳比較小型,我一坐低即刻覺得好有睇外國電影入面嘅家庭式餐館嘅感覺!舖面細細,裝修簡潔,但店員好好客同friendly。Menu都未睇,店員就為我地送上「見面」小食,係Tuna Salad Cucumber Bites,好鮮甜開胃!我地今次叫咗1個starter,1塊牛扒,同埋一份pasta。叫完之後無幾耐就會陸陸續續送上蒜蓉包、薄脆,餐湯同埋餐飲。今日嘅餐湯係黑松露野菌忌廉湯,用湯匙攪一攪,攪出一個黑松露嘅新世界。。。( ゚д゚) 勁!香!配合埋蒜蓉包好好食呀!個簿脆係有蔥油香味,點湯都好好食!不過建議個湯同蒜蓉包一齊上,咁就可以把握蒜蓉包最香脆嘅黃金食用時間嚟享用碗好味嘅湯(๑•̀ㅂ•́)و✧!/STARTER/- Insalata Caprese ...... R&Y's Way ($190)係好色彩繽紛嘅starter呀!Burrata Mozzarella,表面texture較elastic,味道淡香而不膩,配合埋唔同顏色,酸酸甜甜嘅蕃茄仔,Basil同意大利香醋,令整體味道更加清,更加開

/STARTER/
係好色彩繽紛嘅starter呀!Burrata Mozzarella,表面texture較elastic,味道淡香而不膩,配合埋唔同顏色,酸酸甜甜嘅蕃茄仔,Basil同意大利香醋,令整體味道更加清,更加開胃。

/Meat/
- Grilled US Tenderloin ($420)
WOOOOO 係2吋厚嘅tenderloin!咁厚但完全唔韌。我地叫咗medium,火喉控制得剛剛好!而且呢塊絕對係一塊好高質素嘅靚扒!好有牛味,肉質好嫩,肉汁亦好足,夾埋d油香,PERFECTO (๑´ڡ`๑)!!!另外呢碟肉係配埋蔬菜薯餅,好香好足料,啖啖都係大大粒西蘭花,軟熟得嚟好有口感,我好鍾意呀!!!連埋其他配菜同醬料,又係一味好睇又好食嘅菜式呀!

/PASTA/
- Penne Baked With Seafood ($210)
又係一陣陣超濃嘅黑松露味!夾埋三重芝士一齊焗嘅長通粉,似乎係黑松露味比較出,不過依然有滿滿嘅拉絲~長通粉比較實身,好有咬口,份量都唔少。而重點係d seafood呀 — 有蝦同帶子, 食材用料一樣係無令人失望呀!蝦同帶子都好鮮甜,帶子更加係大大隻,勁足料,淨係呢碟都食到有飽腹感 (*゚∀゚*)…

用餐嘅途中,大廚會出嚟同食客交流,了解食客需要,完全感覺到大廚真係用心透過食物同客人connect。言談之間得知呢度嘅用料全部來自意大利,大廚亦係五星級質素,果然有水準、有保證呀!睇得出大廚都好擺心機喺擺盤,令人更加胃口大開~ 唯獨係地點較遙遠且隱蔽,少嚟大美督嘅未必揾到,不過如果嚟附近玩完,絕對可以去一試大廚手勢!總括而言,今晚係非常滿足嘅一餐!