2018-12-08 499 瀏覽
馬鞍山被譽為美食沙漠,見到有間食烤魚的渝痴漁醉,超級開心🥳終於有多些選擇!加上上次在銅鑼灣分店食過,烤魚真的很出色,不用北上也可以吃到烤魚👍🏻今日假日,同屋企人來個遲來的烤魚午餐😋🥢招牌豆花烤魚-巴沙魚$208必嘗試嘅招牌菜,色香味俱全!有2款魚可以選擇: 巴沙魚🐟和紅魚店員說:巴沙魚的肉比較多,而且少骨所以我們選了巴沙魚🥰小辣烤魚本身跟少量配菜:雲耳,金針菇,蓮藕,豆卜,豆腐,百葉結,大量芽菜⋯所以我哋都沒有特別再叫配菜 一上菜話嘩一聲,因為真係好大條魚👍🏻魚肉非常厚實,亦算嫩滑,魚肉唔算老,最緊要真的沒什麼骨,所以啖啖肉! 我最鍾意個豆腐,食得出超級嫩滑,就算煮左半個鐘都係keep住咁滑身嘅軟豆腐😍🥰推介叫小辣,因為會越煮越辣😋秒速食完全部魚😂🥢干扁四季豆$58 四季豆份量很多,因為四季豆本身油炸過,所以較脆口,唔會似屋企食甘軟身!加上有少少辣,用來撈飯一流!🍻食川菜一定要叫凍飲解辣,餐廳有各式各樣的罐裝飲品,我哋叫咗道地烏龍茶$11總括來講:在美食沙漠中的一點清泉,不會只有那些普通的快餐店的選擇,亦不用北上食烤魚。性價比好高,價錢公道,份量亦不錯,而且沒有加一收費的餐廳,真係買少

今日假日,同屋企人來個遲來的烤魚午餐😋

🥢招牌豆花烤魚-巴沙魚$208

必嘗試嘅招牌菜,色香味俱全!
有2款魚可以選擇: 巴沙魚🐟和紅魚

店員說:巴沙魚的肉比較多,而且少骨
所以我們選了巴沙魚🥰小辣
招牌豆花烤魚-巴沙魚

推介叫小辣,因為會越煮越辣😋

秒速食完全部魚😂

干扁四季豆

🥢干扁四季豆$58

🍻食川菜一定要叫凍飲解辣,
餐廳有各式各樣的罐裝飲品,
我哋叫咗道地烏龍茶$11

性價比好高,價錢公道,份量亦不錯,而且沒有加一收費的餐廳,真係買少見少👍🏻

鍾意食辣嘅人一定唔可以錯過呢間渝痴漁醉,你會食到如痴如醉😍😋

餐牌

2018-12-08