2019-09-15
有一次無意中見到呢間餐廳嘅tea set既相😍,好多款而且重點係好鬼靚呀,所以就同fd嚟試下。我哋每人叫咗一杯野飲,朋友中意薰衣草,我就好中意朱古力味。我叫嗰杯係65%既朱古力,上面有粒棉花糖。呢杯朱古力好香滑,超濃朱古力味,比平時飲開既朱古力濃好多,甜味啱啱好。至於個主角就更加正,好大一盤,有甜有咸。d咸有蟹肉,三文魚,款式好多,件件都整得好靚,好精緻🤣,真係唔捨得食。朋友好中意佢既三文魚同鵝肝,靚得嚟又好食。我個人就比較中意佢d甜品,件件都係我中意食既野😚,款式好多,而且細細件,食落去冇咁大罪惡感,又可以試唔同味,我哋2個一見到已經心心眼,加唔少分。朋友本身中意焦糖拖肥既甜品,正macaron就啱哂佢🤣,甜得嚟又唔漏,佢唔中意太甜都話好食。我就覺得佢件件maracon都好高質,本身以為綠色係抹茶,但原來係班蘭!味道方面一d都唔輸蝕比d專門店,一樣咁好味。其他d甜品都好正,尤其係左邊第二排,成個盒仔咁既,有拖肥味同檸檬味,2者都好正,我覺得我會為咗佢d甜品再去😚。