2018-10-04
經過一天辛勞的工作,放工後即興相約了豬妹妹到銅鑼灣吃個晚飯一出銅鑼灣抬頭就看到以甜品起家的HeSheEat見到佢環境幾靚,除左甜品又有正餐。所以二話不説就決定試下呢度既食物款式都唔少,而且價錢合理因為放工時候已經好肚餓,同埋雖然豬妹妹身形瘦削,但食量卻非常了得最後我地點了2份小食同2份主菜,另外點了一份甜品蟹肉蕃茄牛油果沙律 身為牛油果控既豬仔一見到呢個已經雙眼發光食後更有驚喜沙律份量亦好足牛油果好滑妹creamy 加上蕃茄粒粒同蟹肉,感覺好fresh 。沙律配有一口小多士,將蟹肉蕃茄牛油果配合以黑松露食 非常配合。另一款小食係炸磨菇釀雞肉(配黑松露蛋黃醬)炸蘑菇約有5大粒, 炸得非常香脆可口磨菇好juicy 入裡仲釀入雞肉再配黑松露蛋黃醬一拼享用 CP值高牛油果乳酪冰沙,有淡淡既牛油果味,乳酪味偏重,唔酸味易入口,仲好解喝,大推主菜就揀左墨魚汁魷魚扁意粉,呢個意粉有少少辣,都幾嘢味。鐘意食辣野可以一試。墨魚汁味道夠濃海鮮意大利飯有唔同嘅海鮮,蝦夠爽口,青口同帶子都夠鮮甜,意大利飯軟硬適中最後梗係甜品時間綠茶waffles 夠脆身而且有淡淡綠茶香,配合綠茶雪糕,一凍一熱咁食,十分完美❤️
一出銅鑼灣抬頭就看到以甜品起家的HeSheEat
見到佢環境幾靚,除左甜品又有正餐。
所以二話不説就決定試下
呢度既食物款式都唔少,而且價錢合理
最後我地點了2份小食同2份主菜,另外點了一份甜品
蟹肉蕃茄牛油果沙律
身為牛油果控既豬仔一見到呢個已經雙眼發光
食後更有驚喜沙律份量亦好足
另一款小食係
炸磨菇釀雞肉(配黑松露蛋黃醬)
炸蘑菇約有5大粒, 炸得非常香脆可口
磨菇好juicy 入裡仲釀入雞肉