//#黃店地圖系列間野叫:Mini Friday邊度黎:旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓 (另有觀塘分店)🌝:「米豬連」推薦黃色商家餐廳之一 推出「不要廿三」午晚市優惠▪皇牌威靈頓牛柳 $2987.5分Masterchef睇Gordon Ramsey 整Beef Wellington就睇得多 Mini Friday呢款有稍微改良 牛柳大約五成熟 Pink in the middle(Gordon聲音導航) 保留牛肉原始嘅肉汁 餐廳呢款皇牌無加入Pamaham 建議海鹽黑胡椒重手少少都唔怕 牛柳味道層次會更昇華.另外蘑菇係原粒切片 並唔係磨成蘑菇蓉 食到片片蘑菇嘅爽滑口感 夾埋金黃色嘅酥皮 黑松露薯蓉 一啖咬落好有飽足感 無口水佬坐鎮真係搞唔掂▪香烤澳洲羊架配薄荷燒汁(連餐湯沙律餐飲) $2388分羊架order左五成熟 烤到外皮焦香 切開肉質粉嫩 重點肥膏位處理得好好 絕對食唔到多餘嘅肥膏 依附係邊位連肉嘅肥膏 連禾甘憎食肥嘅都接受到 仲食得幾high添 至於醬汁方面 究竟係燒汁喧賓奪主 定薄荷太低調呢 禾就唔太食得出薄荷清涼解膩嘅感覺啦.至於餐湯餐飲(咖啡)就大路嘢 沙律用黑醋dres
#黃店地圖系列
間野叫:Mini Friday
邊度黎:旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓 (另有觀塘分店)
皇牌威靈頓牛柳

皇牌威靈頓牛柳 $298
7.5分

香烤澳洲羊架配薄荷燒汁(連餐湯沙律餐飲) $238
8分
套餐甜品

至於餐湯餐飲(咖啡)就大路嘢 沙律用黑醋dressing幾開胃 另外加多$1就有埋甜品 雖然1蚊無咩要求 不過泡芙水準真係好麻麻 似放題貨色 確係有點失望 套餐甜品每日random出 睇大家彩數啦
(順手一提 可能餐廳當日比較忙 禾地呢檯係上左羊架 先上前菜同餐湯 一時間太多嘢食 都有點手忙腳亂 攤凍冷落左邊碟都唔好嘛 所以希望上菜次序可以留意一下)
水牛城雞翼

水牛城雞翼 $78
8分
呢碟水牛城雞翼 醬汁味道調配得好出色 坊間好多一係就被tabasco強姦咁 一係就食茄汁雞翼 呢度攞到個balance 雞翼外皮亦炸得好香脆 不過火候就差少少 有幾隻有啲痴骨 溫馨提示 呢碟一定要趁熱食先 信我
皇牌威靈頓牛柳
水牛城雞翼