2020-09-23 167 瀏覽
今日嚟到APM嘅Apple整完野,肚餓啦要搵嘢食,見到食街好似係新裝修完畢,於是就上去望吓有咩食先😚勁想去日本嘅我見到有間拉麵,即刻心心眼🍜嗌左黑蒜豚骨叉燒拉麵,有誠意同水準嘅拉麵,重點既湯頭,好好飲😋黑蒜味配豬骨既味道,湯底好濃郁,相信用左大量既豬骨熬煮,豚骨既精華全部在湯頭裡❤️拉麵硬度適中,拉麵🍜完美的吸附湯汁,係我最鍾意嘅😚拉麵配料既叉燒好好食,叉燒肥瘦適中,大片又厚,有嚼勁啖啖肉,好入味,超級開胃🤩大宮定色可以揀牛肉同豚肉,我選左牛肉🤪牛肉容易煮腍,配埋洋蔥的香甜和醬汁,簡直搭配得天衣無縫,吃一口,就完全被擄獲。好送飯嘅大宮牛肉😄定食仲配埋一碗白飯,一碗味增湯同埋沙律🥗食完感覺好似返咗日本咁😄泡菜豚肉丼,選用左珍珠米飯🍚豚肉片薄薄的,煮得好嫩滑,再配合自家秘製泡菜醬汁😚 香辣惹味,送飯一流,另外把溫泉蛋放到飯上拌勻🥚,口感複雜,層次分明😃小食嗌左炸雞四粒,雞肉醃得幾入味,雞肉好厚身,雞皮炸得好脆身,日式炸雞果然好嫩滑🤪和風章魚丸,丸子很大一顆,即叫即燒,章魚丸子口味相當豐富,裡面是彈牙多汁的章魚粒和蔬菜,配上燒汁、蛋黃醬❤️❤️

2020-09-23
午餐