2019-02-28
我真係好鍾意食雞煲打邊爐,鍾意食雞煲嘅惹味,再打邊爐又可食海鮮肥牛蔬菜等等,可以一次滿足滿足我呢啲貪心嘅吃貨!先來係食個雞煲先!因為我唔係好食得辣嘅關係,我地點左BB辣,真係唔係好辣啵!不過嗰醬汁超惹味,而且份量都幾多,俾我哋兩個人食的雞肉我諗都有半隻雞,雞肉夠嫩滑,基本上啖啖肉,唔會話好多頭同頸。呢度嘅雞煲都幾正!👍👍 食完雞煲打邊爐係另一個重頭戲,佢上嘅海鮮拼盤同埋龍蝦湯底好吸引到我哋嘅眼球😍佢嘅龍蝦湯底真係有一隻龍蝦浸在湯的中心呼喚愛😍好吸睛👍海鮮拼盤全部嘅海鮮大大隻好新鮮,啲鮑魚都仲郁緊㗎!😃 除咗新鮮海鮮之外,佢仲會提供打邊爐必備的肥牛,手打丸,和水餃雲吞,炸魚皮同埋各類菇類蔬菜等等,佢嘅肥牛又新鮮又牛味,水餃雲吞又好味,我會推介👍,不過手打丸就麻麻哋,口感有啲怪,有啲失望😞佢成個餐真係會食到你飽到好似食完放題咁,$338都說物超所值,但係食物嘅質素係高質嘅,而家年紀大左我都偏向少食咗放題同自助餐任食,寧願貴精不貴多!😃 我成日覺得發明雞煲打邊爐的人真的很偉大,因為啱晒我呢啲又鍾意食雞煲有鍾意打邊爐嘅人😍我估當時發明呢樣野嘅人應該都係本着 “爭咩爭呀!?夾埋一齊做瀨尿牛丸吖笨
先來係食個雞煲先!因為我唔係好食得辣嘅關係,我地點左BB辣,真係唔係好辣啵!不過嗰醬汁超惹味,而且份量都幾多,俾我哋兩個人食的雞肉我諗都有半隻雞,雞肉夠嫩滑,基本上啖啖肉,唔會話好多頭同頸。呢度嘅雞煲都幾正!👍👍 食完 雞煲打邊爐係另一個重頭戲,佢上嘅海鮮拼盤同埋龍蝦湯底好吸引到我哋嘅眼球😍佢嘅龍蝦湯底真係有一隻龍蝦浸在湯的中心呼喚愛😍好吸睛👍 海鮮拼盤全部嘅海鮮大大隻好新鮮,啲鮑魚都仲郁緊㗎!😃 除咗新鮮海鮮之外,佢仲會提供打邊爐必備的肥牛,手打丸,和水餃雲吞,炸魚皮同埋各類菇類蔬菜等等,佢嘅肥牛又新鮮又牛味,水餃雲吞又好味,我會推介👍, 不過手打丸就麻麻哋,口感有啲怪,有啲失望😞
佢成個餐真係會食到你飽到好似食完放題咁,$338都說物超所值,但係食物嘅質素係高質嘅,而家年紀大左我都偏向少食咗放題同自助餐任食,寧願貴精不貴多!😃 我成日覺得發明雞煲打邊爐的人真的很偉大,因為啱晒我呢啲又鍾意食雞煲有鍾意打邊爐嘅人😍我估當時發明呢樣野嘅人應該都係本着 “爭咩爭呀!?夾埋一齊做瀨尿牛丸吖笨”嘅心態去做呢一樣野,點知又出奇地正,而且可以一次滿足到兩個願望!我真係好感謝佢🙏🏻😝
店名:陸陸雞煲火鍋
環境🏝:8/10