2023-05-04 148 瀏覽
Bunphant我會用滿分去形容我呢一餐(*ˊᵕˋ*)੭ ੈ❤︎推薦:💫Bunphant精選沙律💫香蕉咖啡💫latte 💫開心果巴斯克蛋糕作為東區打工仔,好想努力發掘多啲好餐廳。早排見到呢間全白裝修既cafe,已經bookmark定星期五同朋友去Cafe hopping!門口至室內採用全白Tone裝修,配銀色裝飾/家具點綴,望落感覺好舒服,home feel,收銀仲有張小打卡枱,超Igable。最令人驚喜係野食份量大,食物質素都好好,而且價錢非常合理,CP值高。Lunch Menu由$80-$108,包湯&黑咖啡/熱茶,其他飲品可以半價加購,cafe嚟講,佢定價完全唔進取,好貼地♥️♥️Bunphant 精選沙律🥗$98,好大份,雞胸肉經慢煮後保持到好多肉汁、雞肉軟滑嘅狀態,大讚👍🏻,用咗少少調味粉處理,令到減肥不再是一件痛苦的事,雞肉真係超好味!另外,仲有一隻半熟蛋,配搭沙律菜同少量藍莓蕃茄,好豐富。可能驚男仔唔夠飽,佢仲有薯蓉,薯蓉除咗調味之外,仲加咗蘿蔔、豆,不得不讚賞廚房嘅心機。朋友叫咗個海膽醬油海鮮意粉,醬汁掛滿每一條意粉🍝,我哋另外仲叫咗天婦羅羽衣甘藍,好大兜,三個人食都冇問題,炸
Bunphant
我會用滿分去形容我呢一餐(*ˊᵕˋ*)੭ ੈ❤︎
推薦:
💫Bunphant精選沙律
💫香蕉咖啡
💫latte
💫開心果巴斯克蛋糕

Bunphant  精選沙律

朋友叫咗個海膽醬油海鮮意粉,醬汁掛滿每一條意粉🍝,我哋另外仲叫咗天婦羅羽衣甘藍,好大兜,三個人食都冇問題,炸得好脆,而且都唔會油淋淋。

最後梗係要試甜品同咖啡,開心果巴斯克蛋糕🍰質地超正,咬落去外層比較實身啲,繼續咬落去係軟身口感,雖然芝士味比開心果味濃郁,但係口感無得彈。
開心果巴斯克蛋糕

香蕉咖啡,必試💫,出面未飲過,入口有少少香蕉奶昔口感,但係咖啡味好濃郁,慢慢滲出香蕉味,從跟一條焦糖香蕉,打卡一流🤤
香蕉咖啡
Latte

朋友嗰杯梳打都好靚,夢幻嘅感覺。

你間餐廳會頭率100%,因為真係抵到震,以上所有嘢加埋都係$400以內。
Bunphant  精選沙律
開心果巴斯克蛋糕