2020-09-30
本地峴肉意粉 $98份量算係偏少 女仔食都係剛好夠飽🤨手工意粉好冇而且係寬條麵黎 好有特色🤩啲蜆肉都好鮮味 而且加埋啲source炒得好入口 朋友都覺得唔錯🤣成個意粉都幾creamy而且唔膩 因為店員會加檸檬汁係面平衡返個醬汁 但個日店員有啲太重手另到檸檬汁既味偏重 食落會少少酸如果輕手啲就perfect🤢不過整體都算唔錯 意粉同醬汁都幾有特色✨評分: 8/10🌟牛肝菌野菜羊奶芝士手工意粉 $98入口第一啖就會食到好重芝士味 雖然用羊奶芝士但食落都冇騷味而且呢款手工意粉比較有彈性 咬到好彈牙勁得意🙈睇到店只加咗少少cream cheese落去煮令到成個source都幾creamy而且味道好勻巡同埋有大大條黑色既磨菇食落都係爽口既最後都有啲nuts, cream cheese做toppings 令到成個意粉好presentable 賣相更加好睇不過呢個意粉heavy啲 飽肚感會大過峴肉意粉✨評分: 8.5/10🌟Green tea latte $45首先佢個掛杯同紋路整得好靚 打卡必叫✨上面仲有啲奶泡加埋抹菜粉做點綴 都真係幾有心思🤩入落啲奶泡都好綿滑 而且抹茶味都偏重 有少少回甘 不過
份量算係偏少 女仔食都係剛好夠飽🤨
Green tea latte $45
首先佢個掛杯同紋路整得好靚 打卡必叫✨
上面仲有啲奶泡加埋抹菜粉做點綴 都真係幾有心思🤩
入落啲奶泡都好綿滑 而且抹茶味都偏重
有少少回甘 不過茶既甘味同奶又做返平衡 個比例拿捏得好好 而且唔會過份死甜🥳
評分: 9.5/10🌟
Double chocolate $45
同樣外表都係100分而且有心思💛
同埋店家用玻璃飲管 環保得黎又唔洗好似紙飲管咁飲得耐會淋同梅咗 好貼心既design😚
不過呢杯味道相對普通 朱古力味唔算太濃
但勝在外表同心思都算是不過不失 感覺抹茶latte比較值得一試
評分: 7/10🌟
店舖算係偏細 只得十多個坐位 如果假日黎建議提早拎位然後去附近商場行下(好過大熱天時係街落等成個幾兩個鐘 會早暑的🥵)
店員會係差唔多有位既時候打電話叫客人返黎 呢點都同樣貼心😚
而且環境都算唔錯 行日系小清新風又有啲小擺切作點綴
雖然等候入座同食物時間較長但食物質素同店員服務態度都頗為出色 絕對值得等待🤣
下次有機會最想試佢既scone 同pancake 都係出名之作✨
——————————————————————
花華 (馬鞍山)
馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心二期地下29-30號舖