2024-10-03
💖 Library Restaurant and Bar (尖沙咀)✨尖沙咀彌敦道74-78號文遜大廈3樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢個圖書館我已經係第三次嚟啦!不過就係第一次食晚市😳,原來夜晚都幾有feel🤭-芝士肉醬闊條麵🍝 $148闊條麵上鋪滿濃郁嘅肉醬,仲有融化嘅芝士🧀,熱騰騰散發住濃烈嘅香氣。每一口都能感受到肉醬嘅豐富口感,肉質鮮嫩,配上芝士嘅綿密感,簡直係芝士控嘅夢幻之選‼️醬汁調味恰到好處,唔會過於油膩,仲帶有一絲香料味🥫,令整體風味層次更加豐富。搭配上彈牙嘅闊條麵,真係令人一試成主顧!-紅酒燴牛面肉🥩 $268加配薯蓉+$68,牛肉經過長時間燉煮,肉質軟嫩,入口即化🤩。紅酒嘅香氣同牛肉嘅鮮美交融,為呢道菜增添咗深邃嘅風味。配菜如小甘筍🥕同菇菌🍄🟫,都吸收咗紅酒嘅精華,變得香甜可口。醬汁濃稠,非常適合搭配薯蓉🥳-Magazine📓 $100Fresh Passion Fruit, Agave Syrup,Lavender Syrup.Green Tea飲落去第一啖就已經feel到好強烈嘅薰衣草味,又幾唔錯喎,配埋百香果有少少酸甜味。好開胃嘅感覺。相對上比較清新‼️-
✨尖沙咀彌敦道74-78號文遜大廈3樓
-芝士肉醬闊條麵🍝 $148
-紅酒燴牛面肉🥩 $268
-Magazine📓 $100
-Book Mark🔖 $100
Lychee Syrup,Peach Syrup,Tea,Edible Pearl.
我覺得佢嘅荔枝味可以再濃郁多少少咁就更加好飲啦🤭
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩