今日要到天水圍工作,所以去咗新北江食飯,食完飯之後估唔到比我遇到MoMo, 其實MoMo即係尼泊爾餃子🥟唔係四周圍都會食到,今日比我遇到咁有緣,就算啱啱食咗飯,都要再食啊😋我本身自己就非常之鍾意食餃子,認識呢一款尼泊爾餃子係因為我上份工作嘅關係同事介紹,當我一試過之後真係愛上,仲會間唔中去佐敦食下,佐敦有間Momo都幾好食。👍😋其實佢嘅外型有啲似上海小籠包,但係又冇小籠包咁多汁。餡料方面有豬肉,雞肉同素菜,其實係似小籠包造型的餃子,不過皮係比較煙韌,如果唔醬將係比較清淡嘅,而且可以選擇蒸,炸同埋湯三種做法,我最鍾意食蒸餃。佢呢間嘅momo整得真係唔錯,$35/10粒都幾合理, 皮薄餡靚而且都算多汁,即叫即蒸,上枱嘅時候仲係熱辣辣,一啖一個非常過癮,重點係佢隻辣醬,佢隻辣醬少少辣,又唔會話好攻鼻,總之同呢隻餃子係非常之夾,保守估計如果普通一餐我應該可以食50粒,真係好美味😋佢嘅老闆娘態度都好友善,我見佢地方細細得四五個位,主要做外賣多,但係都keep住有人嚟食, 就知道大家都已經成為momo嘅捧場客了😋______________________________店名:MOMO馬拉雅餃子環

店名:MOMO馬拉雅餃子
環境🏝:6/10
服務💁🏼‍♀️:8/10
價錢💰:7/10
食物質素🍝: 8.5/10
整體🙆🏻‍♂️:8/10(吃貨推介👍)
地址:
天水圍天湖路1號嘉湖新北江商場1樓D150號舖