星期六喺太子行完街,食埋晚餐先番屋企,見到有間新開嘅日式餐廳😛出面個姐姐好熱情宣傳,價錢又合理唔收加一,就決定入去try try~可能因為新開,入面裝修都唔錯,枱與枱之間都有保持一定嘅距離👍🏻食物選擇方面主要有石鍋烏冬、冷烏冬、滑蛋丼飯同便當😋價錢包一杯冷熱飲品同麵豉湯(石鍋烏冬除外)✨醬油豬軟骨石鍋烏冬全部石鍋烏冬都有得揀手打烏冬or稻庭烏冬😌湯底都有4款選擇咁多(松茸香菇湯/黑蒜豬骨濃湯/韓式辛辣泡菜湯/黑胡椒酸菜湯),總有一款岩口味😉我自己就揀左黑蒜豬骨濃湯同手打烏冬,上枱熱辣辣仲有泡泡聲好正!! 豬軟骨入味又煮得淋, 湯底都夠味, 但如果黑蒜味再勁啲會再好食啲~~✨滑蛋照燒雞扒丼飯男友都話滿意呢個飯,佢最鐘意個蛋,話好厚又好滑,喺屋企自己好難整到😆平時食肉獸又重口味嘅佢都冇投訴太少肉同唔夠味👍🏻麵豉湯都唔會太淡,算合格👍🏻👍🏻飲品方面就細細杯咁,我嗰杯菜蜜味道偏淡,男朋友嗰杯奶茶就有奶同糖水另外跟埋~Overall黎講都算幾好,樓面員工又幾有禮貌,上菜收野都快,唯一係男友借用餐廳廁所時發生左啲小意外😐佢話去完喺走廊迎面見到個員工,但對方無意讓位,結果男友喺避佢嘅時候錯腳踏空左一

✨醬油豬軟骨石鍋烏冬

✨滑蛋照燒雞扒丼飯

Overall黎講都算幾好,樓面員工又幾有禮貌,上菜收野都快,唯一係男友借用餐廳廁所時發生左啲小意外😐佢話去完喺走廊迎面見到個員工,但對方無意讓位,結果男友喺避佢嘅時候錯腳踏空左一級樓梯(當時走廊好暗睇唔到有級樓梯),佢成個跪左喺度,膝蓋損哂同拗親隻腳🥺🥺希望舖頭之後會注意下,可能貼啲提示叫人小心梯級之類,真係好危險呀