9 0 後 的 味 蕾.作為理大嘅一份子,紅磡串燒舖一定係我哋最愛食物之一,搬番紅磡住就好懷念以前讀書成班同學仔夜晚晚坐街邊吉串燒,辣到要灌幾罐可樂既日子🥺.咁啱見到近何文田站開咗間新嘅串燒店,今晚忍唔住落街買番幾盒外賣番屋企慢慢拆😋叫串燒最驚係等得耐,我哋今次叫咗十幾串,最後等左20分鐘左右,時間都算快!.識食串燒一定明白調味粉既重要性,啲粉過多會攻鼻,過少又會搞到食物燒烤味重。.呢間既味道啱啱好,每串都醮上足夠既調味粉,叫左少少辣,刺激味蕾雞翼平、$30四隻;雞腎厚、爽;波蘿超甜、多汁;金菇肥牛份量都多,菇汁保留到;茄子;翠肉瓜厚身、咇汁;原條茄子醃得入味、重蒜香味。.串燒店仲有賣自家制既薏米水同酸梅湯,啱哂食到㷫烚烚既時候降降火😂
9 0 後 的 味 蕾