2020-03-29
呢晚又去咗將軍澳冇得住但有得喺周圍行下嘅新入伙樓盤「MONTEREY」🤣嚟呢邊人少少、吹住海風,真係幾舒服。可能好快就會變咗成日去hea嘅地方🤣呢次行完一圈之後揀咗呢間《A Tavola Bar & Grill》意大利餐廳食飯。佢哋提供好多種類嘅菜式,包括燒烤、意粉、薄餅、漢堡、甜品等等等等🤭餐廳有室外位置,而室內空間都唔細,啲櫈仲好舒服添🥰兩個人叫咗一個小食、兩個主菜,份量一啲都唔算細,食到好飽👍Buffalo chicken wings ($98)水牛雞翼Buffalo wings係我哋成餐最鍾意嘅item 👅外皮香脆,啲肉仲係有肉汁,無炸到乾晒😍!最重要就係個醬辣得啱啱好😍Prosciutto e rucola 10" ($130)意大利火腿薄餅我哋就揀咗10"薄批。佢個薄pizza唔係好似餅乾咁脆嗰啲,而係個底都有少少厚度嘅,個邊就脆脆地。我哋影相影得耐咗,凍咗少少就拉唔到絲😖Baby back ribs (Half) ($200)BBQ醬燒豬仔骨 (半份)Ribs可以揀半份/全份,我哋揀咗半份。半份都咁大條,全份會幾大🤯一上檯已經聞到好香嘅bbq醬味😍啲肉略嫌乾同韌咗少少,但
嚟呢邊人少少、吹住海風,真係幾舒服。可能好快就會變咗成日去hea嘅地方🤣 呢次行完一圈之後揀咗呢間《A Tavola Bar & Grill》意大利餐廳食飯。
佢哋提供好多種類嘅菜式,包括燒烤、意粉、薄餅、漢堡、甜品等等等等🤭 餐廳有室外位置,而室內空間都唔細,啲櫈仲好舒服添🥰
兩個人叫咗一個小食、兩個主菜,份量一啲都唔算細,食到好飽👍
水牛雞翼
Buffalo wings係我哋成餐最鍾意嘅item 👅
外皮香脆,啲肉仲係有肉汁,無炸到乾晒😍!最重要就係個醬辣得啱啱好😍 Prosciutto e rucola 10" ($130)
意大利火腿薄餅
我哋就揀咗10"薄批。
我哋影相影得耐咗,凍咗少少就拉唔到絲😖 Baby back ribs (Half) ($200)
BBQ醬燒豬仔骨 (半份)
Ribs可以揀半份/全份,我哋揀咗半份。
半份都咁大條,全份會幾大🤯
一上檯已經聞到好香嘅bbq醬味😍
啲肉略嫌乾同韌咗少少,但整體上都唔錯👍
配菜除咗有薯條🍟,仲有椰菜絲沙律🥗
見佢捧餐送甜品俾其他人,睇落好吸引🍦🍰 。本身仲諗住嗌,但係就冇位擺lu,如果有下次一定會試下🤭
Menu: