2022-08-02
食燒肉最怕食完有陣臭味 搞到自己成舊行走的燒肉咁 但呢間新開嘅燒肉店完全抽風系統做到100分👍👍成間鋪頭一啲燒肉味都冇 啱曬怕臭嘅人🤣🤣
🐮🐥🐷●「九宮格燒肉盛合套餐」($498)● 有9款不同肉類, 分別係和牛牛小排、和牛牛肋肉、和牛牛三筋、和牛牛舌、豬頸肉、五花肉、新瀉雞肉、味噌雞頸肉、雞腎我嗰日冇曬雞腎,換咗和牛肉眼🤩(好似賺咗)😂叫九宮格仲會送和牛壽司!!!呢個先係全餐嘅精髓呀!!😍🥰🥰和牛壽司上碟嘅時候店員會喺客人面前將壽司上嘅和牛用火槍火炙, 滿足視覺享受🤩,當牛肉收縮,啲肉汁就會流曬落啲飯入面🤩成嚿壽司就會充滿和牛味,鍾意食和牛嘅人一定要試下!和牛油脂同下面嘅壽司飯完美融合埋一齊,應該係和牛愛好者嘅天堂❤️❤️估唔到淨係介紹嗰和牛壽司都講咗成大段😂😂🐮🐥🐷●「九宮格燒肉盛合套餐」($498)● 我嗰日冇曬雞腎,換咗和牛肉眼🤩(好似賺咗)😂店員還主動幫忙燒和牛肉眼, 細心剪開一片片,有專人照顧嘅服務係開心啲😍😍油花分布均勻、牛味濃郁~~味噌雞頸肉人生第一次食雞頸🤯應該係我入面最鍾意嘅肉!!用味噌醃過既雞頸好入味,肉質嫩滑,原來雞頸咁好味?!?新瀉雞肉雞肉多汁,肉質好滑。仲用
🐮🐥🐷●「九宮格燒肉盛合套餐」($498)●
我嗰日冇曬雞腎,換咗和牛肉眼🤩(好似賺咗)😂
叫九宮格仲會送和牛壽司!!!呢個先係全餐嘅精髓呀!!😍🥰🥰
和牛壽司
,應該係和牛愛好者嘅天堂❤️❤️
估唔到淨係介紹嗰和牛壽司都講咗成大段😂😂
🐮🐥🐷●「九宮格燒肉盛合套餐」($498)●
味噌雞頸肉
新瀉雞肉
雞肉多汁,肉質好滑。仲用咗好多洋蔥去醃,燒完之後超級野味🤩🤩 食燒燶嘅洋蔥即係精髓!
和牛牛舌
男朋友最鐘意牛舌 好彩都過到佢個關😂😂 有咬口,口感爽脆,又唔會硬實實
和牛牛小排
雪花紋理清晰,油脂分佈均勻,入口鬆化。
和牛牛肋肉
和牛味香濃,輕輕略為燒下就可以食。
豬頸肉
肉質軟熟,油脂味重
五花肉
五花肉肥瘦均勻,肉嫩爽口,豬味濃郁。肉香氣十足、油脂夠香口但食落並不油膩🤩
飲品🍹
原味乳酸梳打
食熱辣辣嘅燒肉就要配返涼浸浸嘅梳打先正㗎嘛!原味乳酸就好似益力多咁~~青蘋果青瓜梳打有驚喜😂😂青bb咁 但竟然唔伏 好清新❤️
————💭💭💭————
好味(9/⑩)
抵食 (6.5/⑩)
————💭💭💭————