2018-08-11
食過茶園對Grand Hyatt幾有好感,聽聞佢哋嘅海南雞飯都出名,所以今次專登同屋企人去食,食物好食但服務係幾差。💁🏻♀️.首先我訂位既時候有特登打電話問「三點三套餐」既供應時間,佢話menu係all day 既,咁ok la我就book左1點,點知去到既menu唔一樣,問完得到既解釋係「套餐係3點供應,不過可以睇下廚房夠唔夠原材料,可以額外做比你,我諗同事既意思係咁。」.嗱,其實個同事就咁一句menu係all day我係唔會ff咁多野架喎🤷🏻♀️有就有冇就冇,點解要講得咁難明呢?但我性格唔係搞事個啲,有得食就冇所謂,所以都好客氣咁叫佢問下有冇啦,咁佢話有,但其中一個多士餐就要等45分鐘,我地唔算太趕時間,所以都冇咩所謂就要左。.🙂點知係所有野都要等45分鐘,期間水都冇添過,到我真係忍唔住問佢可唔可以睇下有未,咁岩個餐就黎到,個服務員個樣就西到世界盡頭,好似係話「咪黎左囉請問催咩呢咁」咁,大佬,落單嘅時候你淨係同我講多士餐要等45分鐘,冇話過另一個餐都要等,最後所有食物都超過45分鐘先嚟到,仲一句道歉都冇,一副理所當然要人水都冇滴咁等九個字,一間唔算平既餐廳,又唔忙,咁既服務態度,我
🙂點知係所有野都要等45分鐘,期間水都冇添過,到我真係忍唔住問佢可唔可以睇下有未,咁岩個餐就黎到,個服務員個樣就西到世界盡頭,好似係話「咪黎左囉請問催咩呢咁」咁,大佬,落單嘅時候你淨係同我講多士餐要等45分鐘,冇話過另一個餐都要等,最後所有食物都超過45分鐘先嚟到,仲一句道歉都冇,一副理所當然要人水都冇滴咁等九個字,一間唔算平既餐廳,又唔忙,咁既服務態度,我冇野好講。
題外話呀,落單嘅時候我都有問奶茶雪糕有冇,佢話有,後尾又話所有甜品都冇,用切餅代替得唔得,我都由佢。講真大家出嚟食飯都係求開心,我問所有野都係客客氣氣,又唔係有咩折扣,做乜嘢口氣要咁差呢?真係好令人費解🤷🏻♀️。
🥪不過食物係唔錯,海南雞好嫩滑,但係醬汁好普通,油飯太濕。有啲點心冇貨轉左蝦餃,普普通通啦整體,講真咁嘅態度我唔會再回頭亦都無謂寫咁多野。完🌚🌝