2022-07-14 344 瀏覽
💖 古琴雅苑 (利舞臺廣埸) (銅鑼灣)✨銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣埸8樓B號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️-烤北京填鴨(半)🦆 $195平過北x樓😂不過又係餅皮太厚😵‍💫,但有鴨酥食之餘,有6️⃣種配料😆有哈密瓜、青瓜、京蔥、白砂糖、兩款醬汁。唔知有冇人同我一樣都係鍾意加白砂糖,食落去個味道甜甜地仲要有糖粒,超級正🤤鴨酥勁重鴨香😍-南翔小籠包🥯 $78???呢個小籠包嘅底竟然有一片紅蘿蔔🥕,其實都幾特別,而且紅蘿蔔係好甜好腍😚我細個嘅時候成日以為前世自己係一隻兔仔因為好鍾意食紅蘿蔔😆今次呢個加咗紅蘿蔔嘅小籠包好加分🫶🏻不過‼️皮厚左少少🤏🏻-蟹粉蓋飯🦀 $198冇大閘蟹嘅季節都要食蟹㗎😤通常餐牌有我就一定係必嗌🤪呢個蟹粉改返其實份量都幾多,雖然賣相冇餐牌咁吸引但係食落口都鮮味十足嘅😋不過係鹹咗少少,食完之後就好想飲水🥺如果蟹肉嘅份量多少少就好啦,不過蟹黃嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
💖 古琴雅苑 (利舞臺廣埸) (銅鑼灣)
✨銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣埸8樓B號舖
-烤北京填鴨(半)🦆 $195

-南翔小籠包🥯 $78

-蟹粉蓋飯🦀 $198

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-07-14
  • 蟹粉蓋飯
  • 南翔小籠包
  • 烤北京填鴨(半隻)