2020-08-24
觀塘不嬲都好多好嘢食,其中哩間餐廳我幫襯左好多年架,藍白色既門口,喜歡餐廳既裝修,座得好舒服,食物種類多😋真係百吃不厭既餐廳呢❤️▪️其實人氣漢堡包🍔唔一定係專門店食既,朋友話哩間餐廳既經典自家製牛肉漢堡好出色,set lunch仲要有沙拉🥗or湯再有野飲▪️一問之下先知原來用左兩款牛肉,包括澳洲及美國, 再用人手打成肉餅,再拎去煎,手打牛肉係特別juicy,一食就食得出,再加入洋蔥粒炒軟,配埋半融芝士,熱熔左既芝士特別好食,成嗰組合真係不得了😋食burger點會冇薯條🍟呢度嘅薯條係新鮮熱辣辣乍起,仲要係粗身薯條😊我既最愛🤩🤟🏻▪️燒紐西蘭肉眼扒配薯條🍟嫩滑多汁既肉眼扒,七成熟,油脂相當甘香,有少少肥膏咁先好食,啖啖肉得黎,肉質柔嫩,牛味濃郁😚炭燒完啲味好出,配埋燒汁簡直一流😊▪️燒三文魚配青瓜莎莎,個皮好香脆,識食一定要成塊食咗去,魚肉剛剛好金黃色,魚肉好嫩滑,一啲都唔鞋口,奧米加3滿滿的❤️青瓜莎莎好清新,夾埋三文魚食好prefect😍▪️嗌左兩杯咖啡,Ice Americano☕️Ice cappuccino好大杯,啡味同奶味既分量適中,估唔到有咖啡店既水準🤩▪️Deep freeze ,其實係藍
▪️Deep freeze ,其實係藍莓沙冰嚟嘅,好清新, 酸酸甜甜😊藍莓含有豐富既維他命, 可以抗氧化,消暑特飲🥤🥤