2021-08-14
之前見朋友食過,已經好想黎新南苑😋今日放假同老公專程去灣仔幫襯入到店內,店長都非常親切介绍各款套餐,呢度180分鐘任飲任食火鍋套餐有三款【🐂牛魔王餐】【海鮮餐🦐】及 【至尊餐🦬🦀】另外無限食🐔雞煲🤤我地都喜歡食海鮮😋當然選海鮮餐啦🦀🦞🦐🦑🦪見仲未食得,就參觀唔同類型房間,每間VIP房都非常闊落,可供6至8人以上,私隱度高,下次可以約埋班朋友一齊來😎侍應哥哥先來2隻冰鎮鲍魚🤤原來每抬客都有得附送的,鲍魚口感非常彈牙,仲有個醬汁😋味道唔錯👍🐔雞煲係無限任食,我地叫左中辣🌶🌶上枱後侍應姐姐會幫忙炒,每兩分鐘打開蓋都聞到超級香😍最後一轉會落埋油炸鬼粒炒混埋啲醬汁就食得,每件雞都好入味🤤最正呢度炒嘅雞煲係炒得非常乾身👍不過🌶🌶中辣竟然喺唔夠辣,下次要叫大辣🌶🌶🌶吃完🐔煲,換了自選新鮮🦀蟹窩花甲湯底開始打邊爐喇😋上湯底拎真係有驚喜😍因為廚師預先整左個南瓜蓉冰模Million❤️真係好可愛即時要📷打卡先😎店長哥哥話有好多款唔同類型公仔冰模架,所以每枱未必相同😆🦀🦐海鮮套餐會有一盤精選海鮮「大聖子、帶子、刀貝、生蠔🦪海蝦🦐脆鯇片」全部都好新鮮🤤加上用花甲湯底滾熟仲將鮮味提升了😋🦬牛頸脊牛味濃肉質又嫩滑😋
我地都喜歡食海鮮😋當然選海鮮餐啦🦀🦞🦐🦑🦪
🦬牛頸脊牛味濃肉質又嫩滑😋放落湯烚幾下就可以食了🤤
另外套餐任點配料有好多選擇有35款咁多😍仲有任食貴價龍躉片👍
飲品有多種選擇,有汽水、纸包飲品🧃韓式飲品有牛蒡茶,蘆薈,芒果汁等
最後甜品有北海道3.6牛乳奶凍🥛好香濃牛奶味仲好滑添😋
有咁多嘢食加埋一,每位都喺$350蚊左右,可以食到又新鮮海鮮🦞無限雞煲🐔認真唔錯又抵食💯服務又好😎仲唔快啲book枱👍