2020-02-24
終於嚟食呢間連鎖店—加藤屋啦!💛💛坊間對佢嘅食物質素差異極大,今日就等我嚟試吓究竟如何啦😎·加藤牛肉飯個汁整體係淡淡地,要落多啲汁先帶返出過牛味,我哋落咗成碗牛汁,結果好似小泡飯咁🤣牛肉整體份量都足夠,肥瘦分明,飯嘅份量亦都偏多,一個女仔都未必食得晒🤣唔完美但係可接受喎😗·日式牛肉鍋定食真係要推介🥳!!40幾蚊就有得配一大揪嘢食,粟米、獅子狗、豆卜、金菇、肥牛,抵食到爛🤑。我哋揀嘅係壽喜燒湯底,again,味道都係淡淡地,但都見得人。特別係有咁多嘢食就補償番湯底上嘅不足😎·至於成餐飯最有驚喜嘅就係加配嘅脆炸旋風薯棒。呢個靈感應該係來自長洲嘅巨薯棒,嗰啲又乾又硬,呢一個呢就落咗啲炸粉炸後外脆內軟,似食緊薯角嘅長身版!絕對值得叫!🍟🥔·整體來講,兩個人埋單都唔使$100 !包埋嘢飲!好鬼癲!🤯唯一嘅敗筆可能係佢係湯底同醬汁嘅調味上有待改善,但係絕對對得住個價錢,好彩有佢哋支撐我嘅糧尾💛💛👍🏻👍🏻-加藤牛肉飯|$41日式牛肉鍋定食|$43脆炸旋風薯棒|$8(加配價)-加藤屋 (深水埗)深水埗元州街34號地舖
不足😎
加藤牛肉飯|$41
日式牛肉鍋定食|$43
脆炸旋風薯棒|$8(加配價)
加藤屋 (深水埗)
深水埗元州街34號地舖