2021-12-16 57 瀏覽
上星期去過鯉景灣海旁一帶, 發現有幾間chill chill地嘅西式餐廳,今日收工同同事再去搵新野食。✧話明西式餐廳,梗係要有啲情調,呢度都採用左偏黃嘅燈光,營造出一股昏暗滲透微光嘅感覺,加埋幾個火爐,幾有歐式風格,比你享受住海風,睇波、飲酒、食煙,嚟個work life balance。✧🪄啤酒、cocktail、選擇都好多,淨係啤酒都有六七款,好大杯,女仔飲唔晒可以share,氣量十足。✧🪄BBQ豬肋骨醬汁好惹味,而且夠多,包住成條豬肋骨,豬肋骨兩側都有肉,唔係淨係食醬,幾抵食。✧🪄手撕牛三文治麵包有烘底,外層好脆,啲牛既醬汁好juicy,一份4人分,食完都覺得未夠喉。✧🪄墨西哥nachos以大份取勝,攪溶咗既牛油果,好易入口✧🪄蝦沙律就正常發揮,5隻蝦配牛油果粒同沙律菜。✧仲有辣辣地,好刺激味蕾嘅水牛雞翼

🪄BBQ豬肋骨

🪄手撕牛三文治

🪄墨西哥nachos
以大份取勝,攪溶咗既牛油果,好易入口

🪄蝦沙律就正常發揮,5隻蝦配牛油果粒同沙律菜。

仲有辣辣地,好刺激味蕾嘅水牛雞翼