2022-11-27
🍖《焼肉 焔》@yakiniku.homura屯門應該係我一個好耐無乜點踏足過嘅地方,難得嚟到呢度~梗係搵啲出面冇乜嘅食店試吓啦,見到有間燒肉店好似幾吸引~就你喇❗️🐮壽喜燒!黑毛和牛上西冷配生蛋及飯牛肉雪花均勻,油脂剛好。店員會即燒送上,再占上已攪拌蛋汁醬汁,入口即溶。👅厚切鑽石牛舌(4件) 厚切牛舌𠝹上井紋,可令熟度平均。再點上少許鹽花與檸檬汁,油而不膩口感十足。🐮焰!和牛壽司(4件)職員即席燒製,熟度剛好。和牛油脂濃香,令人回味。🐠名物!蒲燒鰻魚超厚肉嘅鰻魚,🙈第一次自己燒鰻魚咋,初嘗試,經驗不足,但都燒得幾嫩滑💪🏻可能係本身魚質新鮮🙈加埋鰻魚醬汁超級好味~🐷塊肉!五花肉 一碟有六塊五花肉,皮嘅位置好煙韌彈牙,我就喜歡加埋佢嘅蜜糖燒肉汁一齊食,增添肉香味。🍚幸福!生蛋拌飯配漬海苔 食燒肉配一碗白飯咁齋點可以呢🤣梗係要加埋生雞蛋同漬海苔喇。兩者增添咗白飯嘅香味,加埋啲肉一齊食簡直係不得之了。🍹沖繩菠蘿梳打、白桃梳打2杯嘅份量都幾大杯,食燒肉梗係要配梳打啦,同埋價錢唔貴。2杯都幾清甜,生果味都好突出。I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 屯門 📍 屯盛街1號屯門市廣場一期2樓 2253A, 2253B
@yakiniku.homura
🐮壽喜燒!黑毛和牛上西冷配生蛋及飯
👅厚切鑽石牛舌(4件)
🐮焰!和牛壽司(4件)
職員即席燒製,熟度剛好。和牛油脂濃香,令人回味。
🐠名物!蒲燒鰻魚
🐷塊肉!五花肉
🍚幸福!生蛋拌飯配漬海苔
🍹沖繩菠蘿梳打、白桃梳打
I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 屯門 📍 屯盛街1號屯門市廣場一期2樓 2253A, 2253B, 2255及2256A號R2號舖