2020-02-09
難得放星期日,朋友帶我去咗一達好chill既地方食Brunch ,主打自家製煙燻肉,可以揀牛肉、豬肉同自家製肉腸,份量有1/4磅、1/2磅同1磅😘 仲有6款唔同口味既醬自由搭配🤩❤️RoundHouse Combo A ♥️包左兩款小食同兩款肉食😚 烤雞半隻,一點都不欺場,上枱熱辣辣,仲會出煙㗎,烤得金黃色,肉質嫩滑又唔覺嚡,充滿肉汁。牛胸腩送上來時已切成薄片,腩肉肥瘦相間,質感很腍,嫩得來卻不會滿口脂肪。煙燻烤製既牛腩份量多👍肉質好juicy ,濃濃牛味,好特別嘅體驗😊side dish選左Mac‘n cheese好邪惡🤪芝士份量好多😝 落得好重手真係令人欲罷不能🤪coleslow 好夠酸好清爽💓仲有兩塊吉列醃青瓜,好有驚喜喎,酸咪咪又爽口既炸青瓜,口感好得意😎❤️Pork Rib 1/4, 煙燻十多小時😚上檯好香,烤手撕豬肉肉味濃,唔知係咪因為煙燻過,豬味特別出,又夠juicy,重點係唔會鞋同乾,點埋BBQ sauce夠哂惹味﹗仲有我最鍾意既酸瓜同生洋蔥圈💓❤️ Brisket and 🧀 Fries ,熱辣辣溶左既芝士加上烤牛肉粒粒,配埋薯條,實在太太太夾啦,真係好好味,份量勁大呀😋❤️H
❤️Homemade Apple Pie 🥧 蘋果批熱辣辣 配上凍冰冰既雲呢嗱雲糕,又凍又熱,口感相當過癮 ,蘋果批嘅玉桂味好香🤩👍👍