2022-06-20
週年紀念男朋友👫 Book咗呢間位於中環樓上嘅「Amici」同我食法國菜!餐廳細細間都坐得幾舒服😌服務質素亦唔錯呀🙌餐牌上面選擇都幾多🤗男朋友知我鍾意食海鮮就叫咗個龍蝦🦞二人餐🤤自家製香草麵包🥯暖暖地好軟熟🥰🔺前菜 🔺🦐藍水晶蝦薄片製成蝦膠🦐上面分別鋪左三文魚子 、黑魚子及白酒Jelly提鮮😍🦢鰻魚鵝肝凍批廚師以新鮮鵝肝打爛再焞製鵝肝🦢仲細心把一層鰻魚一層焞鵝肝砌成凍批😎濃烈味道嘅鵝肝食落口感香滑與鰻魚好夾😊🔺龍蝦濃湯🦞超濃郁深橙紅色用料足夠既龍蝦湯🦞一飲落去味蕾已好衝擊🥰中間龍蝦肉丸好彈牙😍細味品嘗下龍蝦味依然停留喺口腔中❤️大愛呀🤗🔺主菜🔺龍蝦🦞併比目魚🐠 + 龍蝦🦞併美國頂級西冷🐂🦞龍蝦烤過後更加香口😋龍蝦膏好香😋啖啖肉肉質鮮甜紮實彈脆仲好Juice添🤪🐠比目魚相對肉質嫩滑😌外皮仲煎到超級脆口🐂美國頂級西冷5成熟肉質結實呈嫩紅色🙌肉質豐富牛味濃郁🤗🌽伴菜除咗蘆筍甜粟米🌽外廚師更特別將意大利飯煮好雪凍再兩邊煎香製成好似薯餅既外型😂兩邊煎到脆飯香😍食落係米通味道👍非常特別😋🔺甜品🔺焗蘋果🍎杏仁芝士撻🥧配雲呢拿雪糕🍨熱辣辣既酥皮底鬆化帶牛油香😋中間有酸甜蘋果肉和杏仁片😋加上冰凍雲呢拿雪糕
自家製香草麵包🥯暖暖地好軟熟🥰
🐠比目魚相對肉質嫩滑😌外皮仲煎到超級脆口
🐂美國頂級西冷5成熟肉質結實呈嫩紅色🙌肉質豐富牛味濃郁🤗
🔺甜品🔺
焗蘋果🍎杏仁芝士撻🥧配雲呢拿雪糕🍨
熱辣辣既酥皮底鬆化帶牛油香😋中間有酸甜蘋果肉和杏仁片😋加上冰凍雲呢拿雪糕食冷熱交溶甜而不膩👍
🔺餐飲🔺
即磨咖啡☕️及檸檬水🍋為是晚餐飯畫上完美句號❤️