2022-02-07 101 瀏覽
前日經過名都見到新開左間馬來西亞菜🇲🇾今日瞓醒同屋企人就出去食下午茶😊📋餐牌下午茶選擇都幾多🤩有好多特色嘅馬來西亞菜,當中包括有我鍾意食嘅喇沙🥥椰漿飯、肉骨茶、海南雞🐣及馬來西亞特色小食等等我地分別點左馬六甲無骨海南雞油飯拼巴生肉骨茶及新加坡喇沙 🐥海南雞油飯粒粒分明而且帶有濃濃的雞油香🤤醬汁分別有油薑、辣醬及甜豉油配上無骨海南雞食起黎嫩滑有嚼勁🤗🍜迷李新加坡喇沙充滿椰奶香☺️細細碗配料有豆卜🤩流心蛋煮到流心連埋喇沙湯食非常好味😋🦴巴生肉骨茶這個肉骨茶藥材味不太濃🤩但飲起來很清甜😍湯頭一啲都唔油膩🙌 吸滿肉骨茶的豆卜好入味🤤肉骨煲到林晒容易咀嚼🥰我喜歡點甜豉油一齊食好美味🎊🥪咖央多士 多士一客四件烘得幾香脆🥰中間夾埋鮮牛油同咖央☺️咖央口感細滑甜而不膩🤤非常邪惡趁熱食真係好美味😉☕熱拉茶️拉茶以紅茶混合左練奶透過互拉入空氣🤗飲落比普通既奶茶來得順滑可口😋

我地分別點左馬六甲無骨海南雞油飯拼巴生肉骨茶及新加坡喇沙

🦴巴生肉骨茶