話咁快下個月就新年!🎉 但係我已經開始食賀年糕點🤣,因為屋企人都買咗唔少!今次食嘅呢兩款係鼎爺私房菜嘅阿爺芋頭糕同埋班香椰汁年糕。佢每一款糕點都係香港新鮮製造🥰,又冇添加劑,用嘅食材都好靚,再加埋古法秘方足料炮製,呢點好欣賞。阿爺芋頭糕呢一款芋頭糕摸上手好有份量,佢嘅芋頭比例好高😆,入面有好多芋頭粒粒,而且好粉。入面有蝦米、臘腸啊同埋唔同嘅臘味,鹹香得嚟好惹味😌,口感好豐富,結果我唔小心食晒成碟。班香椰汁年糕平時椰汁年糕食得多,今次呢款加咗班蘭汁,所以外觀已經非常之綠!睇返佢成份,椰漿排第一位,睇嚟放咗好多嘢椰漿,所以食落去椰汁味十足🤩,仲有淡淡的斑蘭清香味。佢亦都唔會過甜,煙韌度十足😋,好好味呀。依家預訂仲有早鳥優惠,原價$348減到每盒$298,一共有四隻味俾你揀,每一款都有900g,幾有份量下。🏆獨門秘製 - 家鄉蘿蔔糕 🏆口感豐富 - 阿爺芋頭糕 🏆甜而不膩 - 千層馬蹄糕 🏆班蘭椰香 - 班香椰汁年糕

阿爺芋頭糕

班香椰汁年糕