2023-04-28
💖 CURATOR Art & Café (尖沙咀)✨尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B113C號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日同男朋友行過K11見到呢一間餐廳有得印相係杯嘢飲上面覺得好得意😎之後就諗住睇吓餐牌有冇嘢岩食💁🏻♀️點不知俾我哋發現咗原來呢度有八婆塔食🤭-花漾田園盛宴下午茶套餐🌼 $398/2鹹點🥐:藜麥烤蔬菜花卉杯🌷:成個盆栽咁樣真係好搞笑,上面有啲經過烤焗嘅蔬菜,分別有紫椰菜花、蘿蔔仔🥕、蕃茄仔同埋菇,食落口其實都幾清新🌱。我平時覺得藜麥嘅味道好dry,今次配埋蒜泥蛋黄墨西哥辣醬,辣辣地咁好唔錯🌶️。美國安格斯小漢堡🍔:呢一個漢堡包嗰啲竹籤實在太可愛了👀好襯佢哋呢度嘅村上隆主題🌈個漢堡有少許蕃茄醬已經好突出酸甜味😎安格斯漢堡肉非常Juice。挪威煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片🍕:我初頭以為係三文魚配Wasabi再放喺墨西哥脆餅上面,點不知原來係牛油果醬🤣成個感覺都幾夾。墨西哥脆片好趣,食落口有少少似熱浪😋烤八爪魚莎莎醬墨西哥脆片🐙:煙煙韌韌嘅八爪魚片帶有鮮味,加埋莎莎醬辣辣地好惹味👅甜點🍮:鮮雜莓法國忌廉奶凍
💖 CURATOR Art & Café (尖沙咀)
-花漾田園盛宴下午茶套餐🌼 $398/2
鹹點🥐:
甜點🍮:
鮮雜莓法國忌廉奶凍🫙:好滑溜嘅感覺!我最鍾意佢上面嘅雜莓🍓令到味道層次更加豐富。佢哋嘅奶凍好香奶味,兩三啖就食晒啦。
心太軟配 Movenpick 雪糕🍦:雖然話係配嘅但係分開上,我自己覺得幾好。心太軟嘅外皮比較脆🍫我建議大家打咗卡之後先食用心太軟,如果唔係放耐咗就唔會流心架啦‼️另外個雲呢拿雪糕下面有少少酒同咖啡同埋走嘅餅乾仔,有少少似Tiramisu。
自訂相片咖啡/朱古力☕️ +$38:雖然話要另外加錢,但係難得嚟到就一定要試吓。我同我男朋友兩個都印咗一張自己最鍾意嘅相😆好掛住去日本嘅歡樂時光😙相片係用特製嘅技術配鮮奶油製作而成。我哋盡量揀咗一啲比較光小小嘅相片,出嚟嘅效果會更加明顯㗎。
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩