餐廳: 小越廚
資訊:

一間位於荃灣嘅越式小餐館,簡約門面背後係一間窩心越南小餐館,餐廳充滿越南特式小擺設,滿滿嘅心思!食物更是驚喜之作,每一款菜式都比到我一個意想不到嘅驚喜!越式法包更係令我唔捨得食最後一啖!大家經過荃灣必定要到呢間越式小餐館一試!越式法包  HKD58不得不提嘅巨形越式法包!係非常巨形!滿滿餡料充滿住成個法包!而且味道非常吸引!忍唔住一口接一口,好快就食咗半個!喜歡食越南法包嘅朋友一定唔可以錯過!法包烘得非常脆身,餡料包括有牛油、肝醬、肉鬆、扎肉、蘿白絲以及芫荽。成個組合非常惹味,食完唔會有好膩嘅感覺,好岩女士們享用!推介!蕃茄蟹膏湯河粉  HKD62湯底係一大亮點嘅蕃茄蟹膏湯河粉 ,蟹香味非常香濃,以呢個價錢有呢個質素嘅湯底,絕對係誠意之作!如果係鐘意食湯麵嘅朋友,一定唔可以錯過!另一個特別之作係一個正方形蛋餅,佢吸收咗蟹膏嘅精華,食落去感覺好特別!欣賞!米紙蝦卷  HKD64係大到同T子牌一樣大細嘅米紙蝦卷,內餡非常飽滿,除咗平常米紙蝦卷有嘅餡料外,仲加咗肉鬆係入面,竟然係意想不到地夾!正!配上惹味甜酸醬汁,好快就可以K.O成碟!建議大家食嘅時候要努力擘大個口!哈!泰式奶茶  HKD

越式法包  HKD58
法包

蕃茄蟹膏湯河粉  HKD62

米紙蝦卷  HKD64
米紙卷

泰式奶茶  HKD 18 (跟餐-10)
泰式奶茶

有驚喜嘅一杯泰式奶茶!雖然佢係一杯加8蚊跟餐(即是點一份主食)嘅泰式奶茶,但絕無欺場!泰式茶底味濃,糖嘅比例更貼近香港人口味,而且仲非常大杯!超抵呀!

❣️自助小角落❣️

靠牆身會有一個自助小角落,刻板上寫住『Please make yourself at home』,有紙巾、牙籤、水杯同水等等,方便大家使用❤️

______

推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️
 (五個心心為滿分)

❤️  CP值高
🍜  滿滿驚喜之越菜
🔥  誠意之作
👍🏻  親民貼地餐館

______

地址:荃灣享和街49號都城大廈地下D舖

#荃灣 #荃灣美食 #荃灣越南菜 #小越廚
2023-04-01
5 分鐘 (堂食)
法包
泰式奶茶