2022-02-16
9 0 後 的 味 蕾………………………………………………..一間以藍調為裝修風格既Coffee Shop,位於信德中心對面,有室外室內座位。.除左機沖既espresso ,仲有4款手沖咖啡,而且價錢非常實惠,每款都係$68☕️.🖍Tips: 所有手沖咖啡皆建議即時飲用,飲之前搖一搖勻個樽,避免沉積物沉底,咖啡保持微暖溫度,原始風味,品嚐係最好。.🪄Yigacheffee位於埃塞俄比既耶加雪夫,高海拔生長嘅咖啡豆王牌,店舖採用淺烘焙,飲落去好乾淨,清純既酸味,after taste係花果香味,比較適合下午茶,配曲奇餅。.🪄Guji 同樣來自埃塞俄比高海拔位置生長既咖啡豆,經過淺炒烘焙,入口比耶加雪夫口味濃郁少少,口味豐富啲,同樣有果酸風味,但係呢一款Aftertaste係茶香。.🪄Chocolate Muffin 朱古力味都幾濃郁,仲有少少流心既感覺,少少扣分位喺一吉會有啲散,但係個味係好正。.🪄Apple turnover佢係一個酥皮,內裏包括蘋果蓉,個人覺得佢個酥皮幾鬆脆,少少牛角包嘅feel,食到一層層,不過入邊嘅蘋果用嘅份量唔算好多,如果再多啲應該就好好食。
………………………………………………..
🪄Yigacheffee
🪄Guji