作為一個米線控🍜減肥期間成日都想食米線 但係麻辣又好油😫清湯又太寡~終於終於比我搵到呢間減肥都食到🤤仲要好滿足嘅米線~不過呢間小店門口長期都有條人龍 小編嗰日等咗15分鐘 大家記得預留返時間去啦🫶🏻🍜黃酒藥膳雞米線 $59 呢度每一款湯底都可以揀米線、米粉或者上海麵。試咗米線,幾爽口彈牙。但係最驚喜嘅一定係佢啖湯,飲落去好濃酒味同藥材味,仲帶有一陣甜味🤤湯底亦好足料,除咗有雞,仲有杞子、紅棗、腐皮及蟲草花,每樣配料都好出味,雞件亦係無骨好嫩滑,啱哂懶人一族。食完走個刻成身暖笠笠,冬天一定會返嚟再食過!❄️(P.S. ✨減肥人士就記得走咗入邊啲腐皮啦~好高卡架)味道: 8.9/10CP值: 8.7/10🍜花膠雞濃湯米線 $69呢款米線對比黃酒雞米線就冇咁驚喜啦🤔,湯底清甜,可惜冇想像中咁濃。湯底入邊有腐竹、雲耳、杞子,呢兩件花膠軟腍。呢款嘅雞係另上嘅,雞件唔算嫩滑,亦冇上一款嘅雞件咁入味同咁多。不過成個米線食落去都配合得幾好,表現中規中矩。味道: 6.9/10CP值: 8.4/10📍二撇雞觀塘開源道60號駱駝漆大廈三期4樓O室想了解更多有關減肥食譜同美食分享,就記得like同comment

🍜黃酒藥膳雞米線 $59
(P.S. ✨減肥人士就記得走咗入邊啲腐皮啦~好高卡架)
味道: 8.9/10
CP值: 8.7/10

🍜花膠雞濃湯米線 $69
味道: 6.9/10
CP值: 8.4/10

📍二撇雞
觀塘開源道60號駱駝漆大廈三期4樓O室

想了解更多有關減肥食譜同美食分享,就記得like同comment啦🤍
黃酒藥膳雞米線
花膠雞濃湯米線