2017-07-31
晚上友人在荔枝角下班,search完一輪就決定去試試西餐BONDI啦~餐廳行輕工業風路線,座位十分寬敞。晚餐menu有分飯麵類同肉類,我同友人就各點一份share,分別是澳洲草飼肉眼配燒汁和自家製乾蕃茄香草醬野菌意粉,另加了$68upgrade做set。除了餐包外,前菜方面我們選了焗蠔和水牛芝士蕃茄沙律,而湯則一人試一款,分別係野菌湯和soup of theday的南瓜湯,湯打的很綿密,菌味及南瓜味十足。澳洲草飼肉眼配燒汁十分特別,平時的配菜薯蓉是用薯仔,但這個配菜拒絕死板,用了甜番薯,令人感覺清新!我和友人都十分喜歡!而肉眼大大的一塊,唔洗怕食完會餓。我很推介自家製乾蕃茄香草醬野菌意粉,餐廳將野菌炒得十分香,連油都沾有野菌的味道,搭著意粉吃十分香濃!餐廳自家製的乾蕃茄質素亦相當不錯,值得讚賞!最後餐廳還送了檸檬撻做甜品,好好味呀!!!!帶有點點檸檬清新,小酸中透出甜味,我鍾意!睇倒隔離叫咗羊扒好吸引!下次就試下!
upgrade做set。
day的南瓜湯,湯打的很綿密,菌味及南瓜味十足。
睇倒隔離叫咗羊扒好吸引!下次就試下!