2022-06-12 172 瀏覽
《赤柱海景黃屋🌻》———————————————-#BeesyBay 🐝-呢間喺赤柱大街嘅黃色Signature 打卡牆,作為地標,相信大家去赤柱都會見過😉 佢仲要係大叔的愛嘅取景點😍-原來呢個建築物已經有成80年既歷史,經轉手後仍然好好保留住原有裝修,所以可以喺三級歷史文物裡面享用晚餐都幾特別😝 佢樓高三層,亦有outdoor位置,坐係窗邊可以飽覽赤柱無敵海景,浪漫寫意💕可惜我哋去個晚就落大雨,冇辦法出去坐,但等細雨啲嘅時候店員都有開返露台門,帶啲自然風入嚟都幾舒服🌧-我哋各自叫咗個Set Dinner,前菜選擇咗炸芝士波配金巴利汁同愛爾蘭生蠔🌟芝士波外脆內軟,同個醬汁配搭得好好~而生蠔都有成三隻,十分鮮甜肥美,過足口癮🦪-🍝 香蒜微辣白酒蜆肉扁意粉帶有香濃嘅蒜香味,食落仲有啲檸檬、香草味道,扁意粉亦做到掛汁嘅效果👍🏻🥩 紐西蘭頂級肉眼扒配薯條及田園沙律我哋order咗medium,切起上嚟肉汁滿滿,十分juicy,點埋佢個燒汁一齊食,令塊扒嘅味道層次更豐富😝-🇮🇳 印度芒果布甸呢款甜品同我地一般食既布甸好唔同,上面佈滿芒果醬,甜而不膩,中間有層包住奇亞籽嘅椰奶凍,好有咬口😉-⭐價錢
《赤柱海景黃屋🌻》
———————————————-
#BeesyBay 🐝
🍝 香蒜微辣白酒蜆肉扁意粉
🥩 紐西蘭頂級肉眼扒配薯條及田園沙律
🇮🇳 印度芒果布甸
⭐價錢參考:
香蒜微辣白酒蜆肉扁意粉Set Dinner:$258
紐西蘭頂級肉眼扒配薯條及田園沙律Set Dinner:$318
🍌抵deal 指數:8/10
💰人均消費:$350