2023-04-25
踏入社會後認識嘅第一位交心朋友,轉行後去左讀law,寒窗苦讀多年終於正式成為律師🧑🏻⚖️我地嘅慶祝飯揀左依間係中環嘅日本餐廳!假日夜晚semi buffet $780一位,三小時內無限量供應日式前菜、冷盤、刺身、卷物、炸物、燒物、溫物(每個種類都有三四款),仲有松葉蟹腳同宮崎和牛。主菜有五個選擇揀,最後仲有甜品platter。食物質素甚佳,同朋友傾得太開心,壽司卷物同燒物都好出色但冇影相🤣餐廳走中高檔路線,所以唔算多人,環境幽靜。雖然係放題但係係向侍應落單,令我同朋友仔相隔年幾冇見後可以專心傾計🥰餐廳提供兩個free flow alcohol選項,平啲個款$288已經可以任飲sake🍶🦀 松葉蟹腳 (𝟠/𝟙𝟘)新鮮但肉質比較瘦削,不過任食可以食多幾隻,以量取勝👍🏻🐮🍲 A4宮崎和牛壽喜燒小鍋 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)和牛油脂比例平均,半熟質感好鮮嫩,壽喜燒湯底調味得宜,唔會太咸。🍣 極上刺身四點:吞拿魚腩、吞拿魚中腩、吞拿魚、北海道牡丹蝦 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)主菜之一,刺身好新鮮肥美。🍄🥬🍲 日本舞茸野菜小鍋 (𝟠/𝟙𝟘)食到中後段食下菜好refreshing,舞茸野菜鮮甜。🌟 Follow @g
🦀 松葉蟹腳 (𝟠/𝟙𝟘)
新鮮但肉質比較瘦削,不過任食可以食多幾隻,以量取勝👍🏻
主菜之一,刺身好新鮮肥美。
食到中後段食下菜好refreshing,舞茸野菜鮮甜。
🌟 Follow @gfgm.hk on Instagram for more 🌟