餐廳: 樂茶軒 (大館)
資訊:

2022-10-16 101 瀏覽
最近去咗大館呢間素菜館,超級有驚喜!!冇諗過素菜同埋酒吧兩樣嘢可以一齊crossover,而且每一道菜都好友驚喜好有誠意,超級推介!!隔離仲有間shop賣茶葉,係買禮物比長輩嘅好選擇!🔸LockCha Beer Testing Package $98超級推介大家要叫呢個set,一次過試晒四款唔同茶味道嘅啤酒,由淡到重口味,個人最鍾意嘅係第一款Phoenix Oolong Pale Ale,清清地好fresh!茉莉同普洱味都有驚喜,真係飲到淡淡茶香!🔸有機鳳凰單欉冷泡茶 $48茶包用繩綁住咗喺上面,非常細心,而且仲可以加水🔸焗素蟹餅配日式芥末醬 $68咬落去真係做到一絲絲蟹肉嘅口感,仲有少少蝦蟹嘅海鮮味!好誇張!!真心好有誠意!🔸芥末蜜糖魷魚圈 $58覺得好脆,咬落去真係有啲彈牙,好出色!🔸豉油王炒素牛肉腸粉 $58真係做到牛肉嘅口感,超級驚喜!而且配嘅辣醬好惹味!🔸煎釀豆腐 $38完全食唔出係新豬肉,煎得啱啱好🔸紫菜腐皮卷 $38好脆而且唔會覺得油膩,配啤酒一流!🔸黑松露燒賣 $48呢個燒賣真係做得超級高質,黑松露味好濃郁,裏面嘅口感好似肉超級好食!!推介大家一定要叫!🔸薑汁糕 $32

🔸有機鳳凰單欉冷泡茶 $48
茶包用繩綁住咗喺上面,非常細心,而且仲可以加水

🔸焗素蟹餅配日式芥末醬 $68

🔸芥末蜜糖魷魚圈 $58
覺得好脆,咬落去真係有啲彈牙,好出色!

🔸豉油王炒素牛肉腸粉 $58
真係做到牛肉嘅口感,超級驚喜!而且配嘅辣醬好惹味!

🔸煎釀豆腐 $38
完全食唔出係新豬肉,煎得啱啱好

🔸紫菜腐皮卷 $38
好脆而且唔會覺得油膩,配啤酒一流!

🔸黑松露燒賣 $48

🔸薑汁糕 $32