2022-08-24
《酥皮麻辣芝士雞煲🐣》———————————————#人和月 🌕-之前疫情期間有食過呢間雞煲小店嘅外賣自取,今次就衝住佢新推出嘅酥皮麻辣芝士雞煲想去食下😋-🐣 酥皮麻辣芝士雞煲套餐可以先四揀一,食雞煲、烤魚、酸菜魚或者卜卜蜆,我哋就升級食佢最新原創嘅酥皮麻辣芝士雞煲,一上枱嘅時候非常驚艷,好似一個巨型酥皮湯咁,酥皮焗到金黄鬆脆 ,店員仲會好細心咁幫手切開酥皮,撈埋一齊,吸收哂麻辣芝士汁嘅精華,十分邪惡😈 而雞件沾滿芝士,夠哂好惹味,剩係食雞都好飽☺️-🤍 藥膳養生牛奶鍋食完啲咁龍尾嘅,我哋就帶咗個清啲嘅湯底打邊爐,揀咗呢款牛奶鍋,香濃幼滑🍼套餐包左牛肉拼盤,包括有高級雪花肥牛、美國特選牛舌心、特級牛胸爽、嚴選牛板腱同嚴選牛下肩,用了新鮮,肉質鮮嫩🐮-另外自助區亦有唔少火鍋配料,例如流芝士腸、濃汁牛丸、墨魚丸、馬蹄黑椒公園、芋泥包心貢丸、台灣蜂巢豆腐、黃金麻吉燒、魚皮、響鈴同枝竹等等,非常豐富🤤-最特別嘅就係啲小食,竟然有好多唔同種類,比較有特色嘅例如洞庭鴨血、一口口水雞、手帕青瓜拌海蜇、土匪魚蛋、安南香茅雞翼同四川辣妹子,十分香口🔥-飲品方面,就有自家製作蜂蜜菊花露、洛神花茶同玄米綠茶,
———————————————
#人和月 🌕
🐣 酥皮麻辣芝士雞煲
🤍 藥膳養生牛奶鍋
飲品方面,就有自家製作蜂蜜菊花露、洛神花茶同玄米綠茶,感覺清新解膩,當然仲有可以任飲其他罐裝或紙包飲品🥤
最後梗係要食埋甜品,小店竟然有提供豆腐花、地瓜圓、紫薯圓、芋圓同台灣仙草凍,可以自行配搭椰果、抹茶曲奇碎、Oreo曲奇碎、黃糖等等配料,超級滿足😋
⭐價錢參考:(另收加一)
精選牛肉吃到飽: $298/位
🍌抵deal 指數:7/10