2023-03-17
💖 子鴨留香 (荃灣)✨荃灣楊屋道1號荃新天地一期地下G48, 50, 52, 56, 58 & 77號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️真係好味到不得了!我自己同朋友本身好鍾意食片皮鴨😍呢間餐廳既然係新開,我就更加唔可以放過😌,估唔到呢度啲嘢食全部都咁好食😳-雞絲粉皮🐣 $85份量都幾多,粉皮好滑😚而且佢哋嘅麻將嘅份量都好多,真係夠撈晒成個粉皮😍,雞絲好嫩口,作為前菜小食,真係好唔錯。-上海鳳尾魚🐟 $108朋友話想食呢個,所以就叫咗😋估唔到咁好食!賣相都好吸引!炸魚已經加入咗蜜糖,所以食落去有甜絲絲嘅感覺🍬而且炸到金黃香脆又可口🫶🏻-留香烤鴨🦆 $288可以選擇皮同埋肉分開片或者傳統方式,我自己就鍾意食皮,朋友鍾意食肉。所以就揀咗分開🤩幾欣賞佢哋呢個烤鴨!一嚟會有一個盤仔keep住保溫,另外餅皮都係一路有熱氣蒸住👍🏻佢哋嘅餅底用咗類似印度薄餅,食落口會比較厚實,所以會比較飽肚。我最欣賞嘅係佢哋嘅配料,有醬汁、青瓜、大葱、山楂同埋牛油果🥑估唔到牛油果咁夾‼️-砂鍋雲吞雞🍲 $180如果多人一齊食飯嘅話,可以選擇叫呢一個😋半隻已經好大兜,好抵食,入邊有啲雲吞餃,肉餡好多😎成個湯好
💖 子鴨留香 (荃灣)
-上海鳳尾魚🐟 $108
-留香烤鴨🦆 $288
-砂鍋雲吞雞🍲 $180
如果多人一齊食飯嘅話,可以選擇叫呢一個😋半隻已經好大兜,好抵食,入邊有啲雲吞餃,肉餡好多😎成個湯好濃郁,但係唔會好鹹😙我同朋友飲晒成碗湯!隻雞我哋仲已經係將佢拆肉食哂😝,真係好好味!我冇諗過隻雞會咁滑。
-上海小籠包🥙 $58
皮薄餡靚之餘,仲要係好多肉汁!好Juice🤤
-細沙南瓜餅🎃 $48
呢一個南瓜餅都係我第一次食😽外皮煙煙韌韌,內涵入邊有豆沙蓉,甜甜的為今晚嘅晚餐作結。
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩