由於自己唔係好咖哩,所以想搵傳統嘅日式肉汁蛋包飯都唔係容易🤔比我望到Ufufu開到嚟銅鑼灣,咁梗係即刻狗衝入去啦🐶~唔使講咁多野,即刻要個最普通嘅日式肉汁蛋包飯~啊~~~~係傳統嘅味道啊!隻蛋炒得都算滑🥚,配埋啲日式肉汁(有啲似平時點章魚小丸子嗰隻嘅有肉版~🤪),撈埋D有味飯感覺真係一流🍛🤩👍🏻。唯一美中不足係:個飯太少肉汁太多,食到最後會曬咗啲肉汁🌝另外,圖二嘅呢個九州風炸雞翼,好明顯係將炸好嘅雞翼搽上日式醬油,雞翼皮幾脆,味道甜甜鹹鹹,食兩隻都唔夠喉。不過雞翼炸得有啲老,肉質麻麻,同串燒嗰啲雞翼就冇得比啦~🙆🏻‍♀️-日式肉汁蛋包飯 Omelet Rice with Gravy | $78九洲風炸雞翼 Deep-fried Chicken Wings Kyushu Style | $48-
日式肉汁蛋包飯

唯一美中不足係:個飯太少肉汁太多,食到最後會曬咗啲肉汁🌝
九洲風炸雞翼

日式肉汁蛋包飯