2023-08-13
行完誠品之後見到同層有一個cafe 於是決定坐低一邊食午餐,一邊睇書,一邊欣賞風景😎😎餐廳採用自助形式,落單之後等嗌名去櫃檯度拎野食,咁就慳返加一!Ehonia淨係提供野飲,如果想飲咖啡,可以嗌隔離既鋪頭N.O.T Specialty Cafe!仲有佢哋每星期都會轉menu,詳情可以係餐廳ig搵到🔎!🍝Prawn Linguine in Homemade Lobster Sauce意粉係餐廳自製,好掛汁,口感好煙靭,每一啖意粉都索到龍蝦汁🦞,大蝦既數量都唔少,不知不覺就食晒成碟!🥩Seared Hanger Steak封門柳煮得岩岩好,有肉汁之餘又唔會嚡口,肉質彈牙有肉味,就咁食已經好正!配菜既薯仔好軟棉,一絲絲咁食個陣個感覺好似食緊千層吐司!🍰Homemade Tiramisu即叫即整既tiramisu好岩我呢啲港女打卡,上面撒滿玫瑰花瓣,賣相一流💕,濕潤度岩岩好,份量以58蚊黎講物超所值!咖啡味夠香濃,甜度適中!📍 Ehonia 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場9樓1號舖
🥩Seared Hanger Steak
🍰Homemade Tiramisu