餐廳: 鮨燐
資訊:

2023-07-28 70 瀏覽
主打江戶前廚師發辦嘅「鮨燐」位於尖沙咀 ʜ ᴄᴇɴᴛʀᴇ之前已經見到網上好評不斷 有不少人更加係食完再食今次就試咗午市ᴏᴍᴀᴋᴀꜱᴇ 計埋前菜刺身壽司都有十幾樣野 非常豐富(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)刺身壽司各樣都幾新鮮 有幾款特別驚喜會係下面詳細ʀᴇᴠɪᴇᴡ師傅講解都好用心服務好好.ᐟ.ᐟ整體黎講係一次唔錯嘅用餐體驗(*´∇`*)𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒❀ 前菜❀ 7種刺身﹆鮫鰈魚、活赤貝、梭子魚、北海道產生蠔、中拖羅、銀鱈魚♡、花咲蟹、燒大拖羅♡呢度嘅刺身味道都係偏清淡 無太多嘅調味 可以食到食材最原始嘅鮮味微微燒過嘅銀鱈魚再配上店家自家製嘅面豉醬汁銀鱈魚口感綿滑 同平時食嘅完全唔同 我特別鐘意個醬 酸酸甜甜好清新燒大拖羅超肥美 以京蔥提味入口即溶 食落滿滿油脂香❀ 和食┊慢煮鮑魚配肝醬❀ 6種壽司﹆車海老、石垣貝♡、深海池魚♡、鯖魚、北海道馬糞赤海膽♡、左口魚邊壽司當中最鐘意石垣貝 師傅上枱時仲拍咗一拍貝更加身話咁樣可以令佢爽口啲 仲叫我地一定要快啲食( ᵕᴗᵕ )本身自己麻麻地貝類刺身 但呢個入口又真係好有驚喜 爽滑鮮甜 原來依家夏天係當造季節 唔怪得咁新鮮ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ )另外北海道馬糞赤海

主打江戶前廚師發辦嘅「鮨燐」位於尖沙咀 ʜ ᴄᴇɴᴛʀᴇ
之前已經見到網上好評不斷 有不少人更加係食完再食
今次就試咗午市ᴏᴍᴀᴋᴀꜱᴇ
師傅講解都好用心服務好好.ᐟ.ᐟ
整體黎講係一次唔錯嘅用餐體驗(*´∇`*)

𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒

深海池魚
北海道馬糞赤海膽

❀ 6種壽司
壽司當中最鐘意石垣貝 師傅上枱時仲拍咗一拍貝更加身
話咁樣可以令佢爽口啲 仲叫我地一定要快啲食( ᵕᴗᵕ )

另外北海道馬糞赤海膽作為呢度嘅招牌𖤐ˊ˗
份量真係多到滿瀉 味道偏濃郁仲有少少海水鹹味