2023-01-18 126 瀏覽
同朋友係香港仔行街,行到有D肚餓想食少野,去到香港仔香港仔大道142號地下,見到有間叫《鮨政》🍣的日式料理餐廳。門面係木和水泥的配搭,好有日式風格。食物質素好,味道和賣相都好好。我哋叫左一份小食,四款壽司🍣和一份沙律。炸雞🐔全部野唯一一份熱食😂好鐘意佢的炸雞香脆可口又Juicy,雞的粉漿好簿,經高溫炸過後,肉汁和油脂鎖住係入面。外皮香脆,雞肉幼滑juicy,掂呀!甜蝦壽司🦐🍣甜蝦夠鮮甜又新鮮。壽司飯唔會太硬,又唔會太鬆散,口感好好👍醋青魚壽司🐟🍣微酸的醋青魚配以蔥花,味道好清新!金目鯛壽司🐟🍣呢個魚壽司經過炙燒,有啲焦香味,肉質細膩,新鮮,好味呀油甘魚壽司🐟🍣油甘魚油脂比例剛剛好,咬落去有魚的鮮味,又有魚的油脂香,正!海鮮沙律🥗沙律有新鮮沙律菜,三文魚魚生,魚籽和紫菜,配上酸酸的秘製醬汁,好開胃!

我哋叫左一份小食,四款壽司🍣和一份沙律。
炸雞🐔
甜蝦壽司🦐🍣
甜蝦夠鮮甜又新鮮。壽司飯唔會太硬,又唔會太鬆散,口感好好👍
醋青魚壽司🐟🍣
微酸的醋青魚配以蔥花,味道好清新!

金目鯛壽司🐟🍣
呢個魚壽司經過炙燒,有啲焦香味,肉質細膩,新鮮,好味呀

油甘魚壽司🐟🍣
海鮮沙律🥗