2023-04-14 103 瀏覽
最近喺港島區行街,突然間想去試吓新舖頭,上網搵吓搵吓就搵到呢間餐廳,見到佢嘅擔擔面好似好出色,就決定一試!都真係有意外收穫!——————重慶擔擔面 HKD 58我不得不說呢個擔擔面,的確唔係平時食開嘅味道!佢嘅湯底相對冇咁濃郁,味道上亦都唔會非常重味,有淡淡嘅花生香,辣度亦都唔會非常強!但在正正呢一種清新令我更加喜愛!而麵質亦都非常令我驚喜,首先佢已經有好多唔同麵底可以選擇!而麵嘅口感亦都非常吸引,煙靭而帶有口感!真係非常驚喜!羊肉串 HKD 56首先以呢個價錢有三串羊肉串,性價比上都算出色,而羊肉上面灑咗辣椒粉,味道都香濃。羊肉相對味道清新一啲,但都有羊肉嘅味道,大家都可以一試!午市加配小食 HKD 38呢個午市加倍小食,以$38嚟講都幾抵食!我加配早蓮藕同牛展!牛展有厚度,辣醬亦都非常惹味,食得我好開心!蓮藕相對清新一啲,但味道都不錯,可以一試!——————評價:麵底有質素食物與價錢成正比推介指數:❤️❤️❤️

——————

重慶擔擔面 HKD 58