6天前
✨Passion🥂(Infused Earl Grey Gin, Passion Fruit, Honey)✨購自: 咕嚕咕嚕(尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓)價錢:$158推薦度:8/10-Passion面頭嘅泡沫口感細膩 飲落熱情果味好重 再加入蜜糖🍯 飲落酸酸甜甜 飲到尾後帶伯爵茶嘅清香 上枱嘅時候仲會噴煙💖好啱打卡 飲得又睇得-✨Negroni🥂 (SourFumigated Gin, Campari, Rosso)✨價錢:$158推薦度:8/10-呢杯Cocktail好特別 飲落帶有煙熏味‼️加入咗甜紅酒🍷飲落香甜之餘 帶有微微果香 酸度適中 整體酒味都幾重💫-✨Sakura(Gin, Lychee, Rose, Sour)✨價錢:$138推薦度:8/10-Sakura結合咗花香同果香 一入口荔枝嘅甜味突出‼️而且好重玫瑰糖漿味 成個酒杯周圍鋪滿砂糖 整體飲落偏甜🥰-✨暴食(栗子朱古力咖啡 Cocktail) ✨價錢:$188推薦度:9/10🌟-呢杯飲品一上枱朋友已經話我一定會鍾意會係我人生飲得Cocktail入面最滿意嘅一杯🥃靈感嚟自《黑白大廚》爆紅甜品栗子Tiramisu 面
購自: 咕嚕咕嚕
(尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓)
價錢:$158
✨Negroni🥂 (Sour
價錢:$158
價錢:$138
✨暴食(栗子朱古力咖啡 Cocktail) ✨
價錢:$188
推薦度:9/10🌟
呢杯飲品一上枱朋友已經話我一定會鍾意
會係我人生飲得Cocktail入面最滿意嘅一杯🥃靈感嚟自《黑白大廚》爆紅甜品栗子Tiramisu 面頭嘅忌廉灑上咖啡粉 奶香十足 口感好絲滑 飲落仲有淡淡嘅燒酒味 Mix埋忌廉一齊飲 平衡返燒酒強烈嘅味道👅
✨懶惰(椰子+芒果+菠蘿)✨
價錢:$188
推薦度:8/10
呢杯Cocktail賣相好可愛😻係一杯清爽 而且帶有熱帶水果味 聞落好香椰子味🥥飲落芒果果香清新 平衡返菠蘿嘅酸甜感 飲落好清爽 亦都唔會搶過椰子嘅香味 整體口感順滑 鍾意熱帶水果味Cocktail嘅朋友可以試吓
✨馬里蘭蟹肉餅沙律🥗✨
價錢:$108
推薦度:8/10
蟹肉嘅份量好充足 我同朋友都覺得佢嘅蟹肉好新鮮濃郁 口感柔軟 淡淡蟹肉配蔬菜🥬健康又清新💕
✨特選四式芝士pizza 🍕✨
價錢:$138
推薦度:8/10
🍕用咗4款芝士分別係Mozz,Parmason,Blue,Brie 🧀朋友鍾意食芝士都覺得佢好香濃‼️而且焗得好鬆脆 係邊食落都係脆卜卜 而我自己就覺得佢個口感似脆餅多過Pizza 配酒當餐前小食就一流
串燒:
羊肋串($20)🌟推薦
煙肉車厘茄卷($20)
日本多春魚($20)
雞頸肉($20)
山賊牛肋串($25) 🌟推薦
日本黑豚腩肉($25) 🌟推薦
墨魚香腸($25)
虎蝦($25)
南部雞雞脾肉($25)
日本燒丸子($15) 🌟推薦
雞軟骨($15)
雞脾菇($10)