最近去啟德Airside,而這間餐廳裡面的餐點都幾有水準!一入到門口已經見到好大個月亮燈,打卡一流,環境非常寬敞,杯碟都用上精緻的器皿🍶~ 我們叫了兩碟主食,包括香草牛油烤龍蝦蘆筍味噌汁燴意大利飯,炸軟殼蟹明太子忌廉汁蟹肉千層麵🦀,和明太子手羽🍗!龍蝦表面鋪滿香草🌿,而且用龍蝦汁燴意大利飯非常入味,飯粒軟硬度適中🍚!軟殼蟹炸得金黃香脆,千層面上鋪滿蟹籽,切開還有滿滿嘅蟹肉!明太子手羽每粒都脹卜卜,微微辛辣~ 最後還加了一個雜莓吉士撻,中間係晶瑩剔透嘅櫻花果凍🌸整體來說,食物水準不錯,環境舒適,就算平日到訪都有不少食客來節日慶祝🍾▫️香草牛油烤龍蝦蘆筍味噌汁燴意大利飯 ($256)▫️炸軟殼蟹明太子忌廉汁蟹肉千層麵 ($218)▫️明太子手羽 ($68)▫️▫️▫️▫️▫️📍 🗺️ Delish Kitchen by ALOT (九龍城)九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L316號舖

軟殼蟹炸得金黃香脆,千層面上鋪滿蟹籽,切開還有滿滿嘅蟹肉!

明太子手羽每粒都脹卜卜,微微辛辣~

最後還加了一個雜莓吉士撻,中間係晶瑩剔透嘅櫻花果凍🌸

▫️香草牛油烤龍蝦蘆筍味噌汁燴意大利飯 ($256)
▫️炸軟殼蟹明太子忌廉汁蟹肉千層麵 ($218)
▫️明太子手羽 ($68)

▫️▫️▫️▫️▫️
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L316號舖