今次去京滬佳餚唔識佢哋最出名嘅鴨,普普通通咁叫咗$188嘅晚餐市孖寶🌟。飲咗我中意嘅老火湯,返工太忙冇時間煲湯🔥,所以真係要好好咁補補佢。.📍晚市孖寶($188)👉🏻砂鍋蟲草雲吞雞一鍋熱辣辣無添加嘅雞湯🐥,裏面加咗蟲草湯雲吞,飲落真係好舒服😌,係一個好溫和嘅養生湯水,重點係一啲都唔肥膩,都幾好飲㗎🤤。返工太忙冇時間煲湯🔥,所以真係要好好咁補補佢。.👉🏻乾香孜然牛腩煲牛腩有筋有肉,重點係件件都大大嚿,份量十足👍🏻!裏邊搭配咗好多香料,夠晒入味。👉🏻砂鍋鮑魚紅燒肉($368)Braised Abalone and Pork Belly in Casserole 砂鍋熱辣辣奉上🔥,紅燒肉望落肉同埋脂肪比例大約5:5,食落唔油膩😎,有入口即融嘅感覺💯!難得嘅係豬肉肉質軟腍🤩,唔會乾唔會嚡,好少可食到呢種質素嘅紅燒肉🙌🏻!鮑魚有4隻,煮得入味,口質彈牙😍!整體嚟講,雖然價錢貴咗啲,不過真係幾滋味😋。
📍晚市孖寶($188)
👉🏻砂鍋蟲草雲吞雞
乾香孜然牛腩煲
👉🏻乾香孜然牛腩煲

砂鍋鮑魚紅燒肉
👉🏻砂鍋鮑魚紅燒肉($368)
  • 砂鍋蟲草雲吞雞