2024-08-28
知道荃灣Aeon重新裝修過,仲整左個foodcourt呢晚shopping完即刻去試下見到位置都算多,比附近Donki嘅foodcourt坐得更加舒服見有幾間日式餐廳,今晚想食拉麵見佢餐牌都幾多選擇,價錢又幾抵,唔怪之得吸引到咁多人黎食,要預少少時間排隊落order同攞野食慢煮叉燒拉麵(豬骨湯底)$58湯底香而不膩叉燒薄切,好香好滑,食落去有豚肉既香氣拉麵爽口彈牙,食完成碗都唔會覺得油膩👍🏻自選拉麵$38 再自己揀topping每個餸都係$6-12,可以瘋狂叫😝要咗醬油湯,加左$8轉左自家粗拉麵粗拉麵粗度接近幼烏冬,食落去口感較正常拉麵豐富掛起更多嘅湯底,醬油湯好香加咗雞叉燒、豬叉燒、腐皮抽揚、魚籽福袋、流心蛋、日本大根,好豐富好滿足!雞叉燒同埋豬叉燒好嫩滑,食落去好多肉汁流心蛋整得好靚,日本大根鮮甜腐皮同福袋係日本既味道 正!仲有震撼優惠價既辛辣肉醬湯麵(醬油湯底)$38好抵食!辛辣肉醬食落有少少似中式擔擔麵既感覺但相對冇咁油膩同辛辣,啱晒唔食辣嘅朋友照燒雞翼(5隻)燒得外皮香脆,裡面滑溜建議大家必點!而家like 社交平台仲送雞翼黎緊個個月都仲有唔同既優惠 正呀!
呢晚shopping完即刻去試下
見有幾間日式餐廳,今晚想食拉麵
慢煮叉燒拉麵(豬骨湯底)$58
湯底香而不膩
叉燒薄切,好香好滑,食落去有豚肉既香氣
拉麵爽口彈牙,食完成碗都唔會覺得油膩👍🏻
自選拉麵$38 再自己揀topping
每個餸都係$6-12,可以瘋狂叫😝
要咗醬油湯,加左$8轉左自家粗拉麵
粗拉麵粗度接近幼烏冬,食落去口感較正常拉麵豐富
掛起更多嘅湯底,醬油湯好香
雞叉燒同埋豬叉燒好嫩滑,食落去好多肉汁
流心蛋整得好靚,日本大根鮮甜
腐皮同福袋係日本既味道 正!
仲有震撼優惠價既辛辣肉醬湯麵(醬油湯底)
$38好抵食!
辛辣肉醬食落有少少似中式擔擔麵既感覺
但相對冇咁油膩同辛辣,啱晒唔食辣嘅朋友
照燒雞翼(5隻)
燒得外皮香脆,裡面滑溜
建議大家必點!
而家like 社交平台仲送雞翼
黎緊個個月都仲有唔同既優惠 正呀!