《No Money So Lonely》MaMaDay!又搞新攪作喇!!💥地點仲開係旺角T.O.P~超級方便之餘 風格真係十分符合~ 之前玩 偏西式歐陸料理。今次真係不得了 玩埋東南亞mix 多國料理(歐陸又有、港式都有)🇹🇭🇲🇾🇻🇳而且一樣並行佢一路玩味風格 Menu菜式名盞鬼風趣!例如咩生舊叉燒好過生你個啲🤪環境佈置一樣唔洗多提喇~一樣走復古路線 一去到港貓上身 瘋狂打卡🎬☄️全餐卡路里指數:[8粒🧡最高]🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍🤍①《生舊素叉燒好過生你比薩 配秘制麥芽糖醬》$1️⃣0️⃣8️⃣𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7/10🐱:平時好少食素 但neko好鍾意食叉燒💕~(成日同neko仔講 帶我去鋸叉燒就已經好滿足🤤) 今次見素叉燒 好奇心爆發,因此order左呢款比薩~ 首先比薩同mamaday之前食個款一樣 係屬於薄皮 食落脆口 有醬就煙韌~味道方面 🙈可能素叉燒原本有調味 再加麥芽糖醬 整體好甜..好鹹?!好重口味 都係覺得mamaday軟殼蟹個款符合口味多啲~🤫(溫馨提示:素叉燒個口感同比薩融入得太好🙈食落無乜口感 因此食到最後我同neko仔都覺得好單一)②《煙三文魚海鮮醬意大利麵》$1️⃣1️⃣2️⃣𝕄𝕖𝕠𝕨指
《No Money So Lonely》
MaMaDay!又搞新攪作喇!!💥
環境佈置一樣唔洗多提喇~一樣走復古路線
一去到港貓上身 瘋狂打卡🎬

☄️全餐卡路里指數:[8粒🧡最高]🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍🤍

𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7/10

②《煙三文魚海鮮醬意大利麵》$1️⃣1️⃣2️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 8.4/10
🐱:咦?點解呢個菜名可以咁正常😝 呢款意粉 我同neko仔都力推啊!!👍🏻首先擺盤用心 煙三文魚整到好似花🌹一樣 好吸引~味道食落好有衝擊! 食落口neko仔問我點解係🌶️辣既?但辣得黎又唔需要飲水既程度 除左辣味 意粉偏西式口味 食完完全唔會膩 甚至想再叫多碟~惹味啊~煙三文魚就正常 無任何臭味腥味咁咯~

③《肉食者沙拉 - 朱古力燒牛》$1️⃣0️⃣8️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7.6/10
🐱:見全部澱粉 因此叫左個沙拉平衡下(😝兩隻食肉獸一致認同叫肉沙拉)開頭俾朱古力嚇親 個名好黑暗料理 但黎到 原來係指舊牛肉燒到好似朱古力咁(孤陋寡聞)沙拉落左黑醋醬 酸酸甜甜 食完上面啲意粉比薩 食呢個都唔會覺得滯 好清新~ 😂 沙律菜好新鮮 除左紅桑梅 酸死我 ~(um..補充維生素c is ok?!) 牛肉好濃牛味(好廢話 但真係好濃)可能因為凍左 肉質有少少硬 但整體表現都算不錯~

④咖啡系列
《Mocha莫卡》$4️⃣4️⃣
👉🏻neko仔話唔錯 偏甜 🙊佢唔識得評早知偷飲一啖啦~
《馬拉乜乜咖啡》$4️⃣6️⃣
👉🏻係馬拉西亞 白咖啡~飲落面頭啲cream甜甜地~咖啡重奶味 整體偏甜 但係好飲既~

🐈🐾回頭率:🧡🧡🧡🧡🤍🤍🤍🤍
[8粒🧡最高]
整體表現: 意粉真係值得一試~好惹味!素叉燒比薩 um...neko覺得味道單一 過甜過鹹,可以選擇其他比薩試下🙊 沙拉就正正常常 覺得上面唔夠食都可以order~ 整體表現 唔錯✨!但如果俾我選擇 我可能都係會幫襯Mamaday多啲💕(軟殼蟹比薩、明太子意粉👍🏻)
生舊素叉燒好過生你比薩配秘制麥芽糖醬
煙三文魚海鮮醬意大利麵